PSRM

21 septembrie 2015

La 27 septembrie încep adevăratele proteste sociale împotriva guvernării oligarho-unioniste!

Partidul Socialiştilor anunţă acţiuni de protest de amploare începînd cu ziua de 27 septembrie. După mai multe acţiuni de protest în faţa sediilor administraţiilor raionale, a instituţiilor publice, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova cheamă cetăţenii Republicii Moldova, societatea civilă, partidele politice parlamentare şi extraparlamentare, precum şi organizaţiile obşteşti  să participe la un protest naţional, care va începe la 27 septembrie, ora 14.00, în faţa sediului Parlamentului RM şi care va fi începutul sfîrşitului pentru actuala guvernare coruptă, antisocială şi oligarhică.

Partidul Socialiştilor duce o luptă intransigentă împotriva oligarhilor, unioniştilor-lichidatori ai statalităţii moldoveneşti. În toţi aceşti ani, în ciuda presiunilor fără precedent, prin intentarea unor dosare penale şi administrative, şantaje şi intimidări, prin presiunea din partea mass-mediilor supuse oligarhilor, noi am apărat şi am luptat pentru drepturile fiecărui cetăţean al ţării noastre. Noi am organizat peste 500 de acţiuni de protest – de la cele mai mici localităţi din ţara noastră pînă la Chişinău şi Bruxelles. La aceste acţiuni au participat sute de mii de oameni.

Actualmente, peste 1 milion 100 de mii de cetăţeni îşi duc traiul sub pragul sărăciei. Preţurile şi tarifele sînt într-o creştere permanentă. Pensiile, salariile din sfera bugetară, indemnizaţiile nu sînt suficiente pentru strictul necesar – pentru achitarea facturilor comunale, pentru pregătirea copiilor de şcoală, pentru procurarea medicamentelor, a produselor alimentare şi a îmbrăcămintei. Mai mult de un milion de cetăţeni au părăsit ţara în căutarea unui trai decent, majoritatea dintre ei nu vor mai reveni în patrie. Evenimentele ce au loc astăzi reprezintă un genocid conştient al propriului popor.

Concomitent cu degradarea economică şi socială, guvernarea agită şi instigă apelurile şi acţiunile cu caracter unionist. Mai mult ca atît, în ultima perioadă de timp, în societate se înregistrează tot mai multe tentative de a provoca discordii cu caracter interetnic. Toate aceste acţiuni nu sînt altceva decît o provocare planificată pentru o destabilizare şi mai puternică a societăţii. Deja este evident că tot ce face actuala guvernare, alături de multiplii săi sateliţi atît în parlament, cît şi în afara acestuia, are drept scop final declararea Republicii Moldova drept un stat ratat, incapabil de a exista independent şi suveran, unica soluţie fiind alăturarea sa în calitate de provincie a statului vecin. Acesta este obiectivul „eurointegratorilor” din Moldova şi al proiectului de integrare europeană a Moldovei.

Încă trei ani în urmă Partidul Socialiştilor din Republica Moldova avertiza despre escrocheriile ce au loc în sfera bancară. Noi am fost primii, care am declarat despre delapidările de miliarde, noi am organizat mai multe acţiuni de protest împotriva fărădelegilor sociale şi politice ale autorităţilor. Socialiştii au înaintat mai multe proiecte de lege, menite să asigure protecţia cetăţenilor noştri de acţiunile guvernării, inclusiv cu privire la demiterea şi urmărirea penală a conducerii Băncii Naţionale, Procuraturii Generale, a Centrului Naţional Anticorupţie, SIS-ului etc. Totuşi, nici unul din partidele parlamentare nu a sprijinit iniţiativele noastre. Este vorba despre liberali, liberal-democraţi, democraţi şi comunişti, ba chiar şi deputaţii neafiliaţi. Toţi aceştia sînt complici la crimele împotriva propriului popor.

Noi am folosit toate metodele civilizate şi prevăzute de lege, inclusiv adresările către structurile internaţionale de profil. Totuşi, se pare, că aceste acţiuni au fost insuficiente.

Această guvernare nu este doar hoaţă, ci şi foarte obraznică. Guvernarea a ales poziţia „struţului”, făcîndu-se a nu observa tot ce se întîmplă. Aşa-zisa „Alianţă pentru Integrare Europeană” ignoră absolut tot – începînd cu revendicările societăţii civile şi terminînd cu cele ale opoziţiei.

Socialiştii au cerut convocarea, pînă în data de 22 septembrie, a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, la care ar fi fost examinată chestiunea de dizolvare a legislativului, astfel oferind actualei guvernări o şansă de a remedia parţial situaţia. Totuşi, şedinţa solicitată nu a fost convocată. Situaţia dată nu mai poate continua. Guvernarea demult a trecut limitele rezonabile. Cupa răbdării cetăţenilor de multă vreme este arhiplină.

Oamenii nu mai pot tolera hoţiile şi batjocurile. Toată lumea înţelege că doar o schimbare fundamentală a guvernării va readuce stabilitatea şi dezvoltarea în Moldova. Doar aşa ne vom putea salva economia, ţara, viitorul. Noi, cetăţenii Republicii Moldova, nu mai putem accepta să fim minţiţi şi jefuiţi.

Începînd cu 27 septembrie, Partidul Socialiştilor, alături de alte forţe patriotice, iniţiază acţiuni de protest de amploare la Chişinău şi în întreaga ţară.

Majoritatea absolută a populaţiei sprijină revendicările, pe care le vom înainta la aceste proteste:

  1. Demiterea pe rînd sau ”la pachet” a guvernatorului Băncii Naţionale, a Procurorului General, a conducerii Centrului Naţional Anticorupţie şi a Comisiei Naţionale pentru Integritate, a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, a directorului ANRE, care au fost aleşi pe criterii politice şi au servit interesele oligarhilor. Toţi aceştia trebuie să poarte răspundere aşa cum  prevede legea.
  2. Organizarea alegerilor parlamentare anticipate;
  3. Alegerea preşedintelui ţării prin vot direct.

La 27 septembrie, la  14.00, în faţa sediului Parlamentului Republicii Moldova, noi începem presarea adevărată şi fără compromisuri a guvernării unionist-oligarhice.

Socialiştii vor apăra interesele tuturor cetăţenilor cu viziuni patriotice şi vor fi la fel de consecvenţi în declaraţiile şi acţiunile lor, cum au fost şi pînă acum. Noi nu am trădat şi nu vom trăda electoratul nostru. Iar astăzi noi luptăm nu doar pentru drepturile alegătorilor noştri, ci pentru drepturile tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

Noi vom acţiona concret, consecvent şi eficient.

Vreau să adresez cetăţenilor următorul apel:

Noi nu mai avem economie, nu mai avem agricultură, numărul populaţiei este în continuă descreştere, are loc distrugerea intenţionată a identităţii noastre, sîntem pe cale să pierdem neutralitatea, este în pericol statalitatea. Sîntem pe cale de dispariţie ca ţară şi popor. Avem două variante: sau să protestăm şi să ne salvăm, sau să răbdăm, plecînd capul, aşteptînd momentul lichidării definitive a poporului şi a cetăţenilor ţării. Trebuie să ne dăm seama că actuala guvernare este o tumoare pe corpul Moldovei. Există două soluţii – sau o „extirpăm” şi-i atragem pe cei vinovaţi la răspundere, sau le permitem să nimicească odată şi pentru totdeauna Moldova.

Astăzi trebuie să ne consolidăm cu toţii.

La 27 septembrie, vă îndemnăm să ieşim împreună, umăr la umăr, pentru salvarea Republicii Moldova! Lupta noastră împotriva oligarhiei continuă şi se intensifică, iar victoria este mai aproape ca oricînd!

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă