PSRM

04 aprilie 2021

Corneliu Furculiță: Sandu este un politician foarte cinic. Ia decizii numai în favoarea ei

Ratingul propriu și al Partidului „Acțiune și Solidaritate” este ceea de ce îi pasă Maiei Sandu și se bazează în toate activitățile sale. Din acest motiv a renunțat mai întâi la putere, renunțând la funcția de prim-ministru, apoi a făcut totul pentru a-i distruge pe foștii săi parteneri din bloc, Platforma Demnitate și Adevăr. Totuși, totul se cunoaște prin comparație, iar cetățenii vor înțelege cu siguranță cine este cine. De acest lucru este convins președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță.

„Maia Sandu, fiind prim-ministru și văzând că Andrei Năstase a pierdut în fața lui Ion Ceban când eram în coaliție și nu a existat o confruntare dură, a decis să provoace o criză guvernamentală: a părăsit funcția, a dat vina pe toți socialiștii și a început să se pregătească pentru alegerile prezidențiale. Ei recunosc acest lucru acum. Nu este exclusă probabilitatea, eu bănuiesc chiar că există, că au știut despre pandemia iminentă”, a spus el în cadrul emisiunii „ Механизм действия” difuzată la postul de televiziune„ NTV Moldova”.

Furculiță a subliniat că, în această situație, socialiștii, spre deosebire de Maia Sandu și PAS, nu s-au temut să își asume responsabilitatea pentru guvernarea țării, iar 2020 s-a dovedit a fi un an bun și calm datorită cooperării tuturor ramurilor guvernamentale.

“Am reușit să controlăm pandemia, în același timp au fost implementate proiecte de investiții. Ce se întâmplă atunci când ramurile guvernamentale concurează între ele – vedem acum. Au cerut demisia guvernului Chicu – guvernul a plecat. Și în continuare? Apoi au spus: „De ce a plecat? De ce nu își asumă responsabilitatea mai departe? „Dacă Sandu solicita, atunci trebuia să aibă o soluție pentru țară”, a subliniat socialistul.

De asemenea, președintele fracțiunii PSRM a subliniat că Sandu a procedat la fel în ceea ce privește starea de urgență declarată în țară.

“Poziția constă în felul următor: „Voi vedea ce se întâmplă. Dacă este rău, vă voi certa. Dacă merge bine, voi tăcea sau îmi voi atribui toate meritele”. Acesta este un politician cinic și pragmatic care ia decizii doar în favoarea sa. Am văzut cum s-a descurcat cu partenerii de coaliție. Ei pur și simplu nu vorbesc despre asta public, dar PPDA este foarte nemulțumit”, a adăugat el.

Furculiță a mai menționat că „totul se cunoaște prin comparație” și a îndemnat să vedem „care va fi succesul Maiei Sandu în 2021”.

„Sunt aproape sigur că ea va repeta: „Acest Parlament corupt nu mi-a permis să fac nimic, voi lupta și în continuare cu ei”. Lupta împotriva corupției devine un fel de mantră”, a conchis președintele fracțiunii PSRM.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă