PSRM

09 septembrie 2021

Corneliu Furculiță, despre decizia PAS de a anula concursurile: Mergem spre dictatură!

Mergem spre dictatură! Astfel deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Corneliu Furculiță a comentat reformele inițiate de PAS, prin care sunt anulate mai multe concursuri. În cadrul unui interviu la postul de televiziune Ren Moldova, Furculiță a amintit că Uniunea Europeană și SUA i-au oferit țării noastre granturi de milioane, pentru a promova reforme, care prevăd organizarea concursurilor.

“De la independența Republicii Moldova, până în prezent, toate reformele care s-au făcut, au fost îndreptate ca oamenii să ocupe funcții în baza de concurs. Cei 30 de ani de independență au fost aruncați la gunoi. Prin lichidarea concursului și numirea pe criterii politice a unor persoane în funcții înalte, noi mergem spre dictatură. Concursul este organizat pentru ca sa fie ales un om mai pregătit, faptul că nu câștigă un membru de partid sau cumătru, nu înseamnă că acea persoană nu este profesionistă”, a declarat Corneliu Furculiță.

Amintim că deputații PAS au modificat legea astfel, încât Procurorul General și directorul Centrului Național Anticorupție să fie numiți de Parlament. Societatea civilă a criticat dur aceste reforme, spunând că încalcă toate normele europene.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă