PSRM

09 septembrie 2019

”Chișinău pentru toți, Chișinău pentru tine!” – Ion Ceban s-a lansat în campania electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău

Astăzi 9 septembrie Ion Ceban împreună cu echipa de consilieri s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale 2019 în municipiul Chișinău. Candidatul pentru funcția de primar al capitalei, Ion Ceban a anunțat că a decis să se implice în campania electorală, deoarece lucrurile în Chișinău au degradat, pentru că primarii anteriori nu  reacționau prompt la problemele orașului și locuitorilor municipiului.

De-a lungul anilor Chișinăul a tot avut primari politicieni, primari preocupați de integrare europeană sau primari preocupați de unirea cu alte țări. Primari, care stând în biroul de primar, visau la biroul de președinte. Sau primari care așteptau indicații de sus ce și cum să facă. Cui să-i semneze ceva, cui să nu-i semneze, pentru a se menține cu orice preț în funcție. Am avut primari care au transformat primăria în filială de partid. Am tot avut primari, care nu aveau timp pentru noi și problemele orașului. Iată de ce unele lucruri au degradat, pentru că nu se reacționa prompt, dar ne-au folosit pentru nevoile lor. Nu vreau să vorbesc despre ceea ce au făcut ei, pentru că toți au văzut și pot să vadă și astăzi, astfel că cetățenii îi vor judeca. ”, a declarat Ion Ceban în cadrul evenimentului de lansare, care s-a desfășurat în fața fostei cafenele ”Guguță” din centrul capitalei.

Ion Ceban a menționat că va fi primarul dedicat orașului 24 de ore. El a precizat că va fi edilul care va rezolvă problemele oamenilor.

Voi fi primarul, care ia decizii și își asumă răspundere, în anumite situații, uneori chiar și de criză. Vă asigur – voi lua numai decizii, care vor face Chișinăul un oraș unde noi cu toții vrem să trăim. Voi fi primarul tuturor locuitorilor municipiului, indiferent de preferințele politice. Voi colabora cu primarii din toate țările pentru a aduce noi experiențe și proiecte care sînt necesare pentru dezvoltarea orașului Chișinău.”, a declarat Ion Ceban.

El a adăugat că, din experiența sa de consilier municipal, știe că în Primăria Chișinău nu a fost pînă acum foarte mare deficit de resurse financiare și că, de fapt, foștii manageri ai primăriei nu au știut cum să stabilească corect prioritățile pentru investiții.

În schimb Primăria Chișinău, de-a lungul anilor, a avut un mare deficit de bun simț și de responsabilitate, de viziune de dezvoltare și de dorință sinceră de a face ceva din partea celor care au stat în fruntea primăriei. Afirm asta pentru că am confruntat deficitul de bun simț și de viziune. Am confruntat deficitul de bun simț ori de cîte ori veneam cu proiecte obișnuite de îmbunătățire a condițiilor de viață a orășenilor. Condamn cu vehemență asemenea atitudine care este împotriva locuitorilor noștri. Stabilirea priorităților pentru investiții se făcea după nevoile personale sau de partid și nicidecum după nevoile orașului.”, a declarat Ion Ceban.

Candidatul a declarat că vine la primărie să determine schimbarea Chișinăului, transformarea capitalei într-un oraș în care toți vor să trăiască.

Trebuie să remarc faptul că anul trecut în timpul campaniei electorale mi-am asumat unele angajamente care mai mulți le considerau imposibile de realizat – de la terenuri de joacă și sport pînă la amenajarea parcurilor, de la sporirea suportului social pînă la transparentizarea activităților din primărie. Cu un raport amplu în această privința voi veni în cel mai apropiat timp. Voi munci dedicat pentru că anume Chișinăul e orașul unde vrem împreună să întîlnim liniștit bătrânețile, să vedem copiii și nepoții noștri sănătoși și fericiți. Știu ce poate fi făcut. Știu cum să fac. Am nevoie doar de încrederea dumneavoastră!”, a conchis Ion Ceban.

El a menționat că indiferent de preferințele politice, locuitorii municipiului au aceleași probleme, de aceea va prezenta în scurt timp un angajament propriu public, dar și al întregii echipe.

În încheiere, Ion Ceban a îndemnat locuitorii capitalei să voteze la scrutinul din 20 octombrie pentru Chișinăul în care fiecare dintre noi trăiește bine! Chișinău pentru toți, Chișinău pentru tine.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă