PSRM

23 septembrie 2019

Kazahstanul este cointeresat în realizarea proiectelor investiționale în Republica Moldova

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu prim-ministrul Kazahstanului Askar Mamin, în marja Formului președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”.

Șeful Legislativului a mulțumit Kazahstanului pentru suport în obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice. La rîndul său Prim-ministrul kazah a declarat că va susține plenar Republica Moldova în cadrul acestei organizații și în alte organizații internaționale.

Oficialii au discutat despre necesitatea creșterii volumului de schimburi comerciale între cele două țări, precum și despre crearea unor hub-uri de producție în Republica Moldova fapt care va conduce la crearea unor noi locuri de muncă, precum și va aduce tehnologii inovative în țara noastră.

Prim-ministrul Kazahstanului a exprimat deschidere și interes pentru investiții în Republica Moldova. Părțile au discutat, în context, despre posibilitatea creării unor parcuri industriale.

Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru invitația la Forumul Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, care se desfășoară în perioada 23-24 septembrie în Nur-Sultan.

O atenție deosebită, în cadrul întrevederii, a fost acordată necesității creșterii schimburilor economice și identificării unor parteneriate durabile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă