PSRM

20 octombrie 2023

Ivanna Koksal către PAS: Vă îndemn să manifestați respect față de cetățenii țării noastre!

Deputatul BCS, Ivanna Koksal a atras atenția asupra faptului că membrii Guvernului au transformat prezentarea raportului pe marginea moțiunii de cenzură într-o odă de laudă preelectorală.

Deputatul a menționat că membrii Guvernului s-au lăudat că își îndeplinesc obligațiunile ce le revin pentru salariul generos pe care îl primesc de la stat. Între timp, autoritățile s-au obișnuit să trăiască într-o stare de urgență, când nimeni nu controlează pe nimeni și nu există transparență în cheltuirea banilor: „Vă place să vorbiți doar despre război, propagandă și democrație, care deja nu mai există.”

Ivanna Koksal și-a exprimat îngrijorarea că, atunci când opoziția încearcă să semnaleze anumite probleme, autoritățile creează „comisii de condamnare” a criticilor: „În curând, va fi imposibil în Moldova să-ți exprimi opinia și să critici acțiunile guvernării.”

De asemenea, deputatul a atras atenția autorităților asupra faptului că, după aprobarea Programului Național de extindere a pădurilor, autoritățile locale au fost lipsite de dreptul de a efectua defrișări sanitare: „În sezonul de iarnă, acest lucru conduce la tăierea ilegală a copacilor”.

În concluzie, Ivanna Koksal a răspuns la atacul deputatului PAS Șoimaru în limba găgăuză, îndemnând la toleranță și respectarea legislației. În limba rusă, ea a subliniat că „orice țară democratică salută natura multinațională a cetățenilor săi și respectă toate limbile. Vă rugăm să respectați cetățenii țării noastre!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă