PSRM

11 ianuarie 2019

Utilizarea resurselor administrative, utilizarea clonelor și implicarea persoanelor străine în procesul electoral: socialiștii au numit principalele încălcări în perioada electorală.

Cea mai frecventă încălcare comisă în perioada electorală este utilizarea de către unele partide resursele administrative. Despre aceasta a vorbit în cadrul conferinței de presă reprezentantul PSRM la CEC, Maxim Lebedinschi.

Mai mult de atît, în pofida faptului că toți candidații la funcția de deputat urmau să primească un așa-numit certificat de integritate, în cursa electorală au fost admiși fie cei care au fost condamnați anterior, fie cei care se află acum sub urmărire penală.

De asemenea, Lebedinschi a menționat că unii agenți economici au început deja să promoveze numele unor concurenți electorali, ceea ce se numește publicitate ascunsă.

“Unii candidați sau pretendenți și-au permis să utilizeze imaginea cetățenilor străini în campanie, iar aceasta ar putea fi motivul excluderii acestor concurenți din cursa electorală. Ciudat sau nu, dar în unele circumscripții uninominale au apărut clone ale candidaților, inclusiv și la socialiști, cînd, după înregistrarea candidatului nostru, a apărut altul, independent, cu același nume și pe aceeași circumscripție”, a enumerat Lebedinschi.

El a acordat atenție deosebită faptului că televiziunea publică este utilizată pentru a promova imaginea unui sau altui candidat, numind acest lucru inacceptabil. Lebedinschi a subliniat că socialiștii monitorizează cu atenție acțiunile concurenților și ale autorităților electorale, precum și încălcările comise, inclusiv cele a mass-mediei sau de pe rețelele de socializare, documentînd toată informația. PSRM va informa despre toate încălcările publicul și autoritățile competente.

 

Sursa: http://aif.md/ispolzovanie-adminresursa-kandidaty-klony-i-privlechenie-inostrannyh-grazhdan-socialisty-nazvali-glavnye-narushenija-dopushhennye-v-predjelektoralnyj-period
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă