PSRM

06 decembrie 2021

Irina Lozovan: ”Bugetul solidarității” al PAS nu prevede proiecte de reparație a grădinițelor, de construcție a drumurilor și sistemelor de alimentare cu apă

„Bugetul solidarității”, așa cum numesc autoritățile bugetul anului viitor, nu reflectă problemele reale ale oamenilor, este un buget al” oamenilor buni „și doar al „oamenilor buni”, a declarat Irina Lozovan, deputat BCS, în cadrul unui briefing, din 6 decembrie.

Deputatul a menționat că astăzi, în baza sesizărilor primarilor de localități din 28 de raioane, socialiștii au depus peste 50 de amendamente la bugetul de stat pentru anul 2022, în valoare totală de peste 458 milioane de lei.

„În aceste localități există o mulțime de probleme, precum – renovarea grădinițelor de copii, alimentarea cu apă, iluminatul sau amenajarea teritoriului. Majoritatea acestor probleme sunt foarte acute și nu pot fi rezolvate fără sprijin din partea bugetului de stat. Dar bugetul solidarității nu este solidar nici cu primarii, nici cu oamenii care locuiesc în aceste localități”, a subliniat Irina Lozovan.

Nu este clar cum vor fi distribuiți banii autorităților locale pentru investiții capitale, a remarcat deputatul.

„Cetățenii din aceste localități trebuie să cunoască cine și de ce a refuzat să le fie iluminat satul, să beneficieze de un sistem de alimentare cu apă, de grădinițe de copii reparate. Acești „oameni buni” au adoptat un buget, care nu prevede proiecte atât de necesare localităților”, a spus Irina Lozovan.

Ea a subliniat că anul trecut, chiar și cea mai mică primărie, a primit cel puțin un milion de lei, sau chiar mai mult, doar pentru drumuri.

„Ceea ce se întâmplă astăzi este o rușine pentru actualul guvern. Este un genocid. Sunt vremuri de sărăcie, haos și înșelăciune totală a oamenilor”, a concluzionat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă