PSRM

22 august 2019

PSRM a fost primul partid din parlament care a semnat Codul de Conduită privind desfășurarea campaniei electorale

Astăzi, 22 august, secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, din numele PSRM a semnat Codul de Conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare noi și alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

După procedura de semnare care s-a desfășurat la Comisia Electorală Centrală, Ion Ceban s-a adresat jurnaliștilor și a remarcat importanța acestui document pe care îl consideră un „angajament ferm”.

„Suntem pregătiți să desfășurăm o campanie electorală foarte corectă din toate punctele de vedere. Considerînd că această campanie se referă, în primul rînd, la alegerile locale, ea trebuie focusată pe problemele foarte concrete ale oamenilor din localitățile pe care candidații le reprezintă, și anume: starea drumurilor, canalizărilor, apeductelor, sistemul gospodăriei comunal-locative”, a spus Ion Ceban.

El a subliniat că, indiferent dacă este oraș sau sat, participanții la campanie nu trebuie în niciun caz să abordeze probleme politice. Este necesară soluționarea problemelor cotidiene ale cetățenilor Republicii Moldova din localități concrete.

Ion Ceban a venit cu un apel către toți participanții la campania electorală din acest an să semneze și să respecte Codul. De asemenea, a solicitat reprezentanților mass-media să fie echidistanți cu toți participanții din cursa electorală și să plaseze pe prim plan problemele cu care se confruntă cetățenii, evitînd problemele care dezbină societatea sau care distrag atenția de la lucrurile cu adevărat importane.

Menționăm că Codul de Conduită este un acord încheiat între concurenții electorali și reprezentanții mass-media, și reglementează standardele de conduită pentru candidați și mass-media în desfășurarea și reflectarea campaniei electorale.

 

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă