PSRM

04 octombrie 2019

Ion Ceban a numit trei documente care sunt necesare pentru dezvoltarea capitalei

Candidatul la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban a numit trei documente care sunt necesare pentru dezvoltarea capitalei: Planul Urbanistic General, Concepția de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău și Planul de mobilitate urbană durabilă. Acest lucru a fost declarat în cadrul dezbaterilor organizate de “DAS Urban Battle”.

“Mi-am exprimat indignarea că orașul nostru se dezvoltă fără un Plan Urbanistic General și fără un plan de amenajare a teritoriului, deoarece suburbiile, la fel, sunt Chișinău.

Am reiterat că îmi propun, în mod prioritar, să finalizăm în termen de 6 luni Concepția de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău, lucru pe care deja l-am început. Iar după ce vom agrega toate datele demografice, despre transport și locații, vom purcede la elaborarea unui nou Plan Urbanistic General. Un alt document fără de care nu putem merge înainte este și Planul de mobilitate urbană durabilă pe care îl vom elabora în termen de doi ani și jumătate.

Anume aceste trei documente trebuie să fie luate în calcul de următoarea echipă de arhitecți care va veni în Primăria Chișinău”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

De asemenea, el a propus ca toate documentele să fie discutate cu publicul larg înainte de a fi aprobate. “Nu vreau ca deciziile să fie luate într-un singur cabinet”.

Ion Ceban consideră că următorul arhitect-șef al municipiului Chișinău trebuie să fie ales, în mod obligatoriu, prin concurs și să aibă viziune strategică asupra dezvoltării orașului, deoarece funcția lui este la fel de importantă ca și cea a primarul general, mai cu seamă că arhitectul-șef elaborează strategii pe mulți ani înainte, nu doar pentru un mandat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă