PSRM

24 octombrie 2019

Ion Ceban: Sunt împotriva oricărei majorări de tarife care ar săraci și mai mult cetățenii!

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al Chișinăului Ion Ceban a declarat pentru TVR și newsmaker.md că este împotriva oricărei majorări de tarife care ar săraci și mai mult cetățenii.

“Sunt împotriva deciziilor care pot fi luate de cei care nu le pasă de soarta oamenilor și a acestui oraș, dar operează cu discursuri populiste!

Să vorbim astăzi despre majorarea tarifelor de călătorie cu transportul public este imposibil. Să admitem acest lucru înainte de a fi majorate pensiile și salariile, ar însemnă o nedreptate față de cetățeni. Și așa, unii oameni nu reușesc să-și acopere cheltuielile lunare, plus suntem în prag de iarnă cînd facturile vor costa mai mult.

Astăzi, consiliul municipal susține 77 de mii de locuitori, oferindu-le suport pentru a călători cu transportul public. Aceștia sunt oameni care nu au bani pentru strictul necesar.

Noi nu suntem gata să achităm mai mulți bani pentru a călători cu transportul public, cel puțin pînă nu vor fi îndeplinite 2 lucruri principale:

  1. Corelarea acestor majorări cu salariile și pensiile oamenilor;
  2. Oferirea serviciilor de calitate de către transportatori.

În alte țări călătoriile cu transportul public sunt gratuite. Iar la noi se încearcă și mai mult să se bage în buzunarul cetățeanului. Nu voi admite! Politicile trebuie să vizeze oamenii în primul rînd. Restul le vom gestiona”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă