PSRM

02 septembrie 2019

Ion Ceban: A venit timpul Chişinăul să treacă la un nou nivel de dezvoltare

Astăzi, 2 septembrie, Ion Ceban a depus documentele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru înregistrarea în calitate de candidat din partea Partidului Socialiștilor din RM la funcția de Primar general al Municipiului Chișinău, precum și de înregistrare a candidaților la funcția de consilieri municipali din partea PSRM.

După procedura de depunere a documentelor, Ion Ceban a desfășurat un briefing de presă. El a mulțimit echipei sale pentru încrederea acordată și a declarat că a decis să participe în campania electorală pentru alegerea primarului capitalei, pentru că nu este indiferent față de soarta Chișinăului.

„M-am născut aici, aici am studiat, aici activez, copiii mei s-au născut aici, toată familia mea s-a născut aici. Orice problemă care ține de Chișinău mă vizează și pe mine dar și pe dumneavoastră nemijlocit”, a spus Ion Ceban.

Socialistul a remarcat că are experiență, cunoștințe și voința necesară pentru a schimba lucrurile în oraș.

„Din 2015, cînd am activat în calitate de consilier municipal și președinte al fracțiunii PSRM, am reușit să schimbăm foarte multe lucruri. Dar aceste lucruri nu sunt suficiente”, a menționat Ion Ceban. El a anunțat că în scurt timp va prezenta un raport amplu despre realizările pe care le-a obținut fracțiunea PSRM sub conducerea sa.

Ion Ceban a amintit că anul trecut, fracțiunea PSRM a elaborat un program detaliat de acțiune pentru un an. Acum, echipa sa intenționează să prezinte un program cuprinzător și mai aprofundat, axat pe soluțiile pe care le așteaptă capitala și locuitorii Chișinăului.

„Îmi doresc foarte mult ca astăzi locuitorii capitalei să nu mai aleagă între retorica geopolitică și ce trebuie făcut în capitală. Pentru că ceea ce a fost pînă acum și preferințele la nivelul dezbaterilor geopolitice publice, nu au adus rezultate bune pentru capitala noastră. Dimpotrivă, acest lucru a dezbinat locuitorii municipiului și au împiedicat desfășurarea lucrărilor necesare. Sunt sigur că aceste competiții, cel puțin sper și doresc ca aceste alegeri să se transforme într-o competiție de idei, programe, soluții pe care să le oferim pentru locuitorii capitalei și nemijlocit pentru Chișinău. Aceste decizii ar trebui să vină ca un răspuns la întrebări despre cum modernizăm orașul, cum să-l dezvoltăm. Dar dacă politica și geopolitica continuă să-și dicteze legile în primărie, situația va continua să se agraveze”, a spus socialistul.

Ion Ceban a menționat că mizează pe comportamentul adecvat al tuturor participanților la campania electorală, ceea ce va fi o dovadă a respectului lor pentru Chișinău.

„Mă voi axa în exclusivitate pe soluții pentru Chișinău, începînd cu transportul și serviciile locativ-comunale, pînă la zonele verzi și suportul social pentru păturile vulnerabile ale populației. Noi am identificat toate aceste soluții și le vom prezenta în curînd.

Eu cred că astăzi a venit momentul ca Chișinăul să treacă la un nou nivel de dezvoltare, a venit timpul să modernizăm capitala pentru toți și pentru fiecare. Acest lucru mi-l propun împreună cu echipa, dar și cu toți cei care ne sunt alături”, a conchis Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă