PSRM

21 aprilie 2018

Ion Ceban: viziunea de transformare a Chișinăului într-un oraș sigur

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM, la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă susținută, în ziua de 21 Aprilie, despre cum el, împreună cu echipa sa, intenționează să  transforme  Chişinăul într-un oraş sigur.

Ion Ceban, a remarcat că, această problemă mereu a fost în atenția consilierilor municipali a PSRM. Seriozitatea acestei probleme a fost confirmată ieri, cînd în capitala noastră au izbucnit concomitent două incendii.

”Vă garantez că, imediat după ce voi prelua funcţia de Primar, va fi înăsprit controlul asupra echipamentelor de protecție împotriva incendiilor în toate instituțiile municipale, centrele comerciale, supermarketurile, piețele, stațiile de autobuz, Gara feroviară, la alte obiective importante”, a spus candidatul.

El a menționat că, în toate instituțiile municipale și de educație vor fi efectuate cu regularitate antrenamente împotriva incendiilor.

Cu regret, el a amintit că în ultimii ani, în Chișinău, au fost cîteva tragedii grave (”La soacra”, explozia din centrul comercial „Jumbo”, incendiul pasajului de pe strada Puşkin (de la Sun City), dar nici aceste tragedii nu au oferit lecţiile de rigoare celor ce au condus şi încă mai conduc Primăria municipiului Chişinău și care nu au luate măsurile necesare pentru a preveni astfel de cazuri.

”Noi nu vom mai tolera neglijenţa, abuzurile, protecţionismul şi corupţia, care stau la baza acestor tragedii! Nu vom mai admite abordări superficiale, ci vom cere atitudine responsabilă şi conform legii. Iar cine nu se va conforma sau se va face că nu înţelege aceste lucruri, va suporta consecinţele, care, ţin să vă asigur, vor fi dintre cele mai dure!”, a declarat candidatul.

Ion Ceban, a remarcat că, siguranța în oraș, trebuie asigurata din toate punctele de vedere. Dar din păcate, în ultima perioadă de timp și o simplă plimbare pe străzile Chișinăului poate avea un final tragic.

El a adus exemplul persoanei ce a suferit traumatisme grave trecînd prin preajma sediului Curţii Supreme de Justiţie.

Clădirile ridicate haotic sau construcţiile vechi, neîngrijite, imobilele aflate în construcţie, nesecurizate şi nesemnalate în modul corespunzător prezintă un real pericol pentru cetăţeni, a remarcat candidatul. El a declarat că, împreună cu echipa sa, vor veni cu un amplu program de măsuri de asigurare a securităţii cetăţenilor, ce va include reabilitarea edificiilor vechi.

Ion Ceban, a remarcat că, siguranța trebuie asigurată în cartierele din Chișinău. Echipa candidatului își propune, ca pe lîngă formulele tradiţionale (patrulele poliţieneşti, de carabinieri), să includă şi măsuri complementare, în baza unor parteneriate publice-private, intenţionează să introducă în mai multe zone ale capitalei monitorizarea video, astfel încît cetăţenii să se simtă în siguranţă atunci cînd se plimbă sau circulă prin oraş.

De asemenea, candidatul consideră importantă asigurarea calității produselor alimentare în grădinițe și școli. Din păcate, autoritățile locale nu au întreprins nici un fel de măsuri după ultimile scandaluri legate de furnizarea produselor alterate, cînd mai mulți copii au avut de suferit.

”Noi ne propunem să stabilim un control strict asupra ofertelor pentru selectarea furnizorilor de alimente în grădinițe, școli și spitale, dar şi un control riguros asupra calităţii produselor şi a condiţiilor de pregătire a hranei. Cei care-şi vor permite să pună în pericol sănătatea şi viaţa copiilor, vor regreta amarnic”.

De asemenea, Ion Ceban, a anunțat că, echipa sa intenționează să lanseze un proiect municipal privind măsurarea nivelului de radiație și poluare a aerului: ” Vom avertiza de fiecare dată cetăţenii despre calitatea aerului şi vom veni cu măsuri concrete în vederea reducerii gradului de poluare a acestuia. Trebuie să înţelegem că nu există nici o scuză de ordin comercial, economic sau de oricare alt ordin atunci cînd e vorba de sănătatea publică, de sănătatea oamenilor”.

În concluzie, candidatul PSRM, a enunțat că transformarea Chișinăului într-un oraș sigur este un obiectiv realizabil, ”Vom demonstra acest lucru prin măsurile pe care vom începe să le implementăm chiar din primele zile de după preluarea conducerii Primăriei capitalei”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă