PSRM

14 mai 2015

Ion Ceban: Unii fură miliarde la nivel de ţară, alţii – milioane în primărie

Astăzi, deputatul socialist Ion Ceban  a susţinut un briefing de presă pe marginea incidentelor de la şedinţa Consiliului municipal Chişinău.

Deputatul a menţionat că astăzi socialiştii   au încercat să blocheze un alt furt de proporţii care era pus la cale de Consiliul municipal al capitalei în frunte cu actualul primar, Dorin Chirtoacă.

Am blocat un alt act criminal de furt de milioane din patrimoniul municipiului Chişinău. Astăzi, pe ordinea de zi a CMC figurau peste 440 de proiecte de hotărâri care în mare parte conţineau distribuiri de terenuri, privatizări şi arendă. Pagubele estimate de experţi se ridică la 600 milioane de lei”, a declarat Ion Ceban.

Deputatul a reiterat faptul că primarul Chirtoacă prin acţiunile sale confirmă existenţa unei coaliţii tacite între PL, PCRM şi oligarhi.

„Vom lupta pentru fiecare cetaţean din municipiul Chişinău. Suntem unica forţă politică care luptă împotriva fărădelegilor. Astăzi a devenit clar că Chirtoacă este candidatul din umbră al oligarhilor”, a subliniat Ion Ceban. Totodata parlamentarul şi-a exprimat speranţa că după alegerile locale din 14 iunie,  socialiştii vor obţine majoritatea în CMC , vor avea şi portofoliul de primar, iar actuala clica mafiotă va fi trasă la răspundere.

Potrivit lui Ceban, Dorin Chirtoacă ştie că mai mult nu va mai fi primar,consilierii PL, PCRM şi PLDM ştiu şi ei că majoritatea lor nu vor mai terece în CMC.

„În ultimii cîţiva ani, socialiştii au fost alături de fiecare locuitor al Chişinăului. Ţin să indic că astăzi a avut loc un astfel de incident. Incidentul s-a produs pe strada Zelinschi , unde se fac tentative ilegale de a porni construcţia unui bloc locativ. Astfel de cazuri au loc zilnic. Din păcate, presa nu le mediatizează. Noi vom lupta cu această coaliţie dintre PL-PCRM şi oligarhi. Conform situaţiei la ziua de astăzi, împotriva lui Dorin Chirtoacă urma să fie intentate cîteva dosare penale. Dar acest lucru nu a fost făcut nici de Procuratura Generală, nici de Centrul Naţional Anticorupţie. Este o confirmare a faptului că toate se fac cu acordul tacit al oligarhilor. Ei îşi rezolvă propriile probleme, Dorin şi le rezolvă pe-ale sale, iar locuitorii capitalei urmăresc cum Chişinăul se transformă într-un sat”, a subliniat Ion Ceban.

În alt context Ion Ceban a menţionat că Chirtoacă nu are alte argumente, decît Putin. „Totuşi, nu Putin împarte pămînturile municipale, nu Putin a făcut să degradeze acest oraş. Mai priviţi sub nasul propriu. Noi vom veni în Consiliul Municipal cu o majoritate. Întregul patrimoniu va fi restituit locuitorilor Chişinăului, toţi cei vinovaţi vor purta răspundere şi vor merge la închisoare. Noi trebuie să punem capăt acestui haos şi noi o vom face”, a spus în final socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă