PSRM

14 septembrie 2017

Ion Ceban: Suspendarea temporară din funcție a primarului nu este un motiv pentru a ne refuza de referendum

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) în Consiliului municipal Chișinău, Ion Ceban, consideră că suspendarea temporară a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă din funcția sa, în cursul desfășurării anchetei, nu este un motiv pentru a ne refuza de referendum. Acest lucru a fost declarat de către Ceban, miercuri, în cadrul emisiunii ” Главный вопрос ” la NTV.

Potrivit lui, până în prezent, conform anchetei, primarul trebuie să se afle în apartamentul său din Chișinău, pe care la cumpărat de la colegul său de clasă, Igor Gamrețchi, care, la fel ca Chirtoacă, a fost acuzat în cauza cu parcările. De fapt, primarul se află în casa părinților din Colonița, unde face reparație, navighează  pe internet.

„Faptul că Chirtoacă se află în arest la domiciliu poate fi făcut în mod deliberat de unii, pentru a spune societății că el este deja suspendat din funcție, și că nu este nevoie de un referendum. Acest lucru se face pentru a preveni un referendum „, a declarat socialistul.

El a menționat că dacă Dorin Chirtoacă nu va fi demis, dacă din anumite motive referendumul nu va avea loc, atunci, după două săptămâni, primarul se va putea întoarce la postul său, și va propune tuturor să aștepte încă doi ani până la finalizarea mandatului său. Există posibilitatea că în acest caz, Chirtoacă va fi eliberat din lipsă de dovezi de vinovăție.

Răspunzând la întrebarea prezentatoarei, Ceban a spus că data de 19 noiembrie nu a fost aleasă în mod special, nu pentru a face un fel de cadou lui Mihai Ghimpu la ziua de naștere. Potrivit legii, alegerile nu pot fi organizate cu 120 zile înainte și 120 de zile după alegeri. La 19 noiembrie, se vor desfășura alegeri locale la Sîngera.

Ceban crede că „primarul Dorin Chirtoacă trebuie să fie suspendat din funcție, iar apoi ancheta se va ocupa de el. Dacă referendumul va avea loc, în perioada martie-aprilie se vor desfășura alegeri pentru desemnarea unui nou primar. Pentru ca referendumul să aibă loc, trebuie să voteze cu o persoană mai mult decât au votat în 2015, la alegerile municipale (163.570 persoane, 53.54% din totalul alegătorilor).”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă