PSRM

06 iunie 2017

Ion Ceban: Responsabilii de ”problema gunoiului” trebuie pedepsiți

„Problema evacuării gunoiului a fost creată intenționat de liberali. Și susținătorii lor au încercat să împiedice întâlnirea socialiștilor cu locuitorii din Bubuieci, identitatea lor urmează a fi stabilită. Cei responsabili de problema și riscul de dezastru ecologic ar trebui să fie trași la răspundere”, despre acest lucru a declarat marți, șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, după ce așa și nu a avut loc ședința Consiliului municipal.

Potrivit lui, ”în prezent există o soluție temporară, iar în perspectivă va fi examinată opțiunea de a relua evacuarea deșeurilor la groapa de gunoi din Țînțăreni. Acesta este singurul depozit de deșeuri care corespunde tuturor cerințelor și standartelor. În total putem evacua 44 milioane de tone de deșeuri. Până în prezent, depozitul de deșeuri este plin doar pe jumătate”.

„Știm că autoritățile locale au planificat să găsească un investitor pentru a rezolva problema deșeurilor cât mai profitabil pentru ei. Acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată. De remarcat faptul, că există o companie rusă, care este dispusă să investească în construcția  eco-complexelor, iar punerea în aplicare a proiectului se va realiza conform legii și tuturor cerințelor”, a menționat Ceban.

„Pentru a soluționa problema evacuării gunoiului este necesară organizarea ședinței Consiliului municipal, instalarea unui sistem de purificare a apei în satul Bubuieci, reînnoirea evacuării gunoiului la depozitul de deșeuri special amenajat  în satul Țînțăreni, amenajarea unui teren pentru depozitarea deșeurilor. Aceasta este soluția problemei, dar nu boicotul ședinței, așa cum fac autoritățile locale și liberalii“,  a declarat șeful fracțiunii PSRM.

Reamintim că de câteva zile, gunoiul din Chișinău nu este evacuat. Responsabilii de la primărie au dat vina pe locuitorii suburbiei Bubuieci, care protestau împotriva depozitării deșeurilor în apropierea comunei. Pe data de 5 iunie, prim-ministrul Pavel Filip a desfășurat o ședință ”nocturnă” a Comisiei pentru Situații de Urgență și a declarat că problema este rezolvată. Cu toate acestea, Ion Ceban susține că această soluție este temporară.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă