PSRM

26 iulie 2017

Ion Ceban: Reparația unui kilometru de Autobahn în Germania costă mai ieftin decât reparația a câțiva centimetri de asfalt la Chișinău

Strada centrală din Chișinău, Ștefan cel Mare se află în proces de reconstrucție, deși, potrivit proiectului a trebuit să fie dată în exploatare încă în anul 2015. Contractantul a apelat în mod repetat la primărie și a cerut majorarea bugetului pentru reparația străzii, pentru că banii pentru finalizarea lucrărilor nu sunt suficienți.

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal (PSRM), Ion Ceban a declarat, miercuri, la ședința Consiliului municipal, „banii pentru reparația străzii Ștefan cel Mare au fost furați, așa cum au fost furați și banii în timpul reparației străzilor Alecu Russo și alte străzi.“

Socialistul a cerut efectuarea unei anchete, pentru a afla de ce nu au fost suficienți bani pentru  reparația străzilor. Cum se face că reparația unui kilometru de Autobahn în Germania costă mai ieftin decât reparația a câțiva centimetri de asfalt la Chișinău.

„Unde au ajuns banii de la reparația străzilor, în buzunar la Igor Gamrețchii, Oleg Poiată și la alții? Cei care se ocupă de acest aspect, trebuie să fie închiși. Strada a trebuit să fie dată în exploatare încă în 2015, în conformitate cu toate documentele. Ați tras pisica de coadă timp de doi ani. Acolo, oamenii sunt răniți, iar voi încă mai îndrăzniți să șantajați, pe când acest fraier de acasă pune condiții?” a declarat cu indignare Ceban.

Costul proiectului de reparație a trei străzi, Constantin Negruzzi, Vasile Alexandri și Ștefan cel Mare este de 22 de milioane de euro.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă