PSRM

15 iunie 2017

Ion Ceban: Referendumul municipal trebuie să fie organizat concomitent cu cel național

Pe data de 15 iunie, fracțiunea partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat în cadrul briefingului de presă că vor depune toate eforturile ca referendumul de demitere a edilului capitalei, Dorin Chirtoacă să aibă loc concomitent cu referendumul naţional consultativ pe care şeful statului Igor Dodon îl va organiza pe data de 24 septembrie.

„Vom depune toate eforturile ca referendumul municipal să aibă loc concomitent cu referendumul naţional din 24 septembrie curent, pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi să nu fie cheltuieli multe”, a mai spus Ceban adăugând că „suntem absolut siguri că în cazul în care vom organiza acest referendum în timpul apropiat, vom avea succes”.

„Până în prezent au fost colecate aproape 80 de mii de semnături privind demiterea lui Dorin Chirtoacă. Vom continua procesul până la colectarea semnăturilor stabilite, adică aproximativ 90 de mii de semnături. Procesul va dura atâta timp cât este prevăzut de legislaţie – 10 iulie curent. De luni va începe avizarea acestor semnături, pentru ca ulterior să meargă în instanţa de judecată, pentru a fi verificate şi transmise Comisiei Electorale Centrale”, a declarat Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, liderul grupului de inițiativă privind organizarea referendumului, Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban spune că alegerile locale anticipate sunt preconizate a fi desfăşurate până la sfârşitul anului curent, deoarece „Chişinăul trebuie să aleagă un nou primar conform aşteptărilor lor cât mai curând”.

Consilierul socialist a menționat că chestionarele interne demonstrează că aproape 70 la sută din respondenți spun că ar vota pentru demiterea lui Chirtoacă, iar 87 la sută spun că sunt categoric nesatisfăcuți de ceea ce se întâmplă în oraș.

De asemenea, fracțiunea PSRM a solicitat Biroului permanent a primăriei și viceprimarlui, Nistor Grozavu dispunerea convcării ședintei Consiliului municipal pentru ziua de marți, 20 iunie, ora 10:00, în cadrul căreia socialiștii vor veni cu cel puțin 12 propuneri importante pentru gestionarea situației din Municipiul Chișinău.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă