PSRM

21 octombrie 2019

Ion Ceban propune blocului ”Acum” să creeze o coaliție cu PSRM în CMC

Ion Ceban propune blocului ”Acum” să creeze o coaliție cu PSRM în CMC, iar lui Victor Chironda și lui Octavian Țîcu să conducă două departamente noi în Primăria Chișinău.

Candidatul PSRM pentru funcția de primar al municipiului Chișinău a precizat că PSRM a obținut 22 de mandate în CMC, iar blocul ”Acum” – 19 și, deoarece deciziile în CMC pot fi luate cu 26 de voturi ale consilierilor municipali, Ion Ceban propune blocului ”Acum” formarea unei coaliții PSRM- ”Acum” în CMC.

”Propunerea mea către blocul ”Acum este să avem o coaliție în CMC. Din partea mea dacă ajung să fiu primar, din cei patru viceprimari pe care îi are capitala, doi să fie numiți din partea blocului ”Acum”. Din cei cinci pretori ai capitalei sunt gata să ofer ca doi să fie din partea blocului ”Acum”. În această coaliție majoritară, pentru o balanță de putere, propun ca președintele Consiliului Municipal Chișinău să fie din partea blocului ”Acum”., a anunțat Ion Ceban.

Candidatul PSRM a adăugat că va colabora cu toți consilierii municipali aleși, cu excepția celor care au probleme de integritate. Ion Ceban a venit cu propuneri concrete pentru Victor Chironda și Octavian Țîcu.

”Voi schimba organigrama și voi propune crearea unui nou departament de planificare urbană, care să fie condus de Victor Chironda. Este lucrul la care se pricepe cel mai bine. Avem foarte multe proiecte bilaterale cu Romînia. În acest sens propun domnului Țîcu sau echipei sale să preia conducerea unui nou departament privind relațiile și proiectele investiționale care vin din Romînia.”, a anunțat Ion Ceban.

Candidatul PSRM a mulțumit tuturor cetățenilor pentru votul acordat la scrutinul din 20 octombrie și a anunțat că merge ferm în turul doi al alegerilor locale să convingă locuitorii orașului și suburbiilor că la cîrma municipiului Chișinău nu trebuie să ajungă neprofesioniști.

”Chișinăul a votat și eu în calitate de candidat accept orice rezultat. Mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat votul și că am reconfirmat, cel puțin, rezultatul de anul trecut. Oamenii care mă votează, mă votează cu încredere și le mulțumesc. Acest fapt mă determină și mă motivează în continuare să nu dau mîinele în jos. Merg înainte cu fermitate. Voi continua să lupt pentru că nu-mi doresc, la fel ca locuitorii capitalei, probabil, oamenii neprofesioniști să ajungă la conducerea capitalei. Eu am un program concret, un plan de administrare, o echipă extraordinară și voi merge să conving pe fiecare locuitor că merită să mă votați. În perioada imediat următoare voi continua să comunic mai intens cu oamenii. Voi merge în fiecare sector și în fiecare localitate ca să-i conving cetățenii să mă voteze în turul doi.”, a conchis Ion Ceban.

Candidatul PSRM pentru funcția de primar al capitalei este convins că locuitorii municipiului au obosit de promisiuni deșarte și discuții politice și crede că toți își doresc soluții concrete pentru toate problemele orașului.
Ion Ceban susține că în calitate de primar general al municipiului Chișinău își va concentra activitatea pe șapte priorități de bază:
1. Finalizarea celor cinci documente strategice privind dezvoltarea municipiului ( 1. Concepția de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău. 2. Planul Urbanistic General. 3. Planul de mobilitate urbană durabilă. 4. Harta investițională a Chișinăului. Conceptul de reabilitare a zonei istorice a orașului.
2. Construcția și reparația drumurilor
3. Reparația și dezvoltarea fondului locativ
4. Dezvoltarea suburbiilor la nivelul capitalei
5. Majorarea salariilor și asistenței sociale, crearea locurilor de muncă
6. Modernizarea grădinițelor și școlilor
7. Combaterea corupției în primăria Chișinău.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă