PSRM

20 iunie 2017

Ion Ceban: Ori depuneți-vă mandatul de consilier, ori vor veni chișinăuienii să vă roage să dați acest mandat

Pe data de 20 iunie, fracțiunea Partidului Socialiștilor le-a cerut din nou consilierilor CMC să se întrunească și să discute problemele actuale. Cu toate acestea, ședința a eșuat din nou din lipsă de cvorum.

”Vedem și astăzi că ședința nu a întrunit cvorumul pentru desfășurare a Consiliului municipal Chișinău. Se face o lună de când tot încercăm să convocăm ședința CMC pentru a dezbate subiecte”, a declarat Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban.

Socialiștul a menționat că peste 12 zile se finalizează termenul care a fost pentru identificarea soluțiilor legate de evacuarea gunoiului.

”Ceea ce se prezintă la Guvern este o soluție temporară. Competențele Guvernului sunt limitate într-un moment dat, iar intervenția trebuie să fie din partea CMC, pentru că aici trebuie să fie luate deciziile. Noi am luat deciziile referitor la unele alocații financiare, dar în continuare trebuie să rezolvăm problema cu depozitarea deșeurilor la Țînțăreni pe termen mediu și lung, pentru că dacă se mai repetă încă o dată ceea ce a fost acum câteva zile în urmă, nu cred că ar fi foarte bine pentru municipiul Chișinău”.

De asemenea, Ceban a menționat că sunt mai multe subiecte problematice care trebuie discutate: perioada estivală, alocațiile bugetare, zonele verzi, terenurile publice, construcțiile neautorizate.

Consilierul socialist le-a sugerat colegilor care nu se prezintă la ședințe să-și depună mandatul. ”Ori veniți la lucru, dragi consilieri, ori depuneți-vă mandatul de consilier și spuneți că nu aveți nevoie de acest lucru, ori vor veni chișinăuienii să vă roage să dați acest mandat”.

Totodată, Ion Ceban le-a propus colegilor să se întâlnească și să discute despre o ședință care ar putea avea loc săptămâna viitoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă