PSRM

07 septembrie 2017

Ion Ceban: Nu vom permite să se fure în continuare

Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor(PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău au refuzat, la 7 septembrie, să voteze pentru proiectele de alocare suplimentară a fondurilor sub formă de granturi, în sumă de 11 milioane de euro, pentru Apă – Canal, și 3 milioane de euro pentru reparația a trei străzi din capitală.

Șeful fracțiunii PSRM, Ion Ceban, a declarat la ședința Consiliului Municipal că „consilierilor le-au fost propuse spre examinare un număr de proiecte, la care nu există răspunsuri, printre care proiectele privind alocarea suplimentară a fondurilor pentru reparația a trei străzi. Înainte de aceasta, Apă-Canal a primit 24 de milioane de euro, dar nu se știe pentru ce au fost cheltuiți. ”

„Nu vrem să votăm fără să știm pentru ce, vrem să știm pentru ce vom cheltui acești bani. De asemenea, nu se știe pentru ce e nevoie de alte 3 milioane de euro la reparația străzilor? Cașcavalul e gratis doar în cursa de șoareci „, a menționat șeful fracțiunii PSRM.

El a cerut consilierilor să creeze un grup de lucru pentru a examina această chestiune.

„În tot acest timp s-au obișnuit să fure milioane, au furat deja peste 66 de milioane de lei. Nu vom permite să se fure în continuare „, a declarat Ceban.

Potrivit lui, oamenii trebuie să știe pentru ce vor fi cheltuiți banii, și dacă tariful va crește după alocarea a 11 milioane de euro pentru Apă-Canal.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Ceban a spus că „ceilalți consilieri pot vota fără socialiști pentru orice, dar decizia va fi pe conștiința lor, și vor fi responsabili față de cetățeni pentru acest lucru”.

Consilierii PSRM au propus amânarea ședinței pentru ziua de marți, 12 septembrie, și au părăsit sala.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă