PSRM

28 decembrie 2018

Ion Ceban: inițiativele sociale ale PSRM ar trebui implementate la nivel de stat.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM în Consiliul Municipal Chișinău, în anul 2018 a venit cu numeroase inițiative, dintre care 10 au fost votate de către Consiliu și se realizează în municipiu.

“Fracțiunea Partidului Socialiștilor a fost prima care a inițiat plata indemnizațiilor pentru diferite categorii de angajați. Am început prin alocarea unui adaos de 50%, pentru 2700 de angajați ai grădinițelor.  În 2018 au fost alocate încă 500 de lei. 40% pentru angajații din domeniul culturii și educației, 30% pentru cei din sfera socială“, a afirmat liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, în cadrul emisiunii Reflector Analitic la postul de televiziune Accent TV.

Ion Ceban a spus că, potrivit deciziei guvernului, începând din 2019, autoritățile locale nu mai pot plăti angajaților adaos la salariu. Ca urmare a modificărilor făcute de guvern, categoriile de lucrători care au primit indemnizații vor cîștiga și mai puțin.

Liderul fracțiunii a vorbit și despre implementarea altor proiecte sociale, printre care: compensarea în valoare de 70 de lei pentru călătoriile cu transportul public pentru medicii de familie, asistenții acestora și pentru profesori. Proiectul privind plata asistenței unice în valoare de 500 de lei pentru profesori până la începutul anului, de asemenea, se revede și posibilitatea de a se achita 1.000 de lei din 2019.

Mai mult de atît, au fost adoptate și implementate proiecte pentru achiziția și alocarea bastoanelor speciale ; instalarea soneriilor luminiscente în apartamentele persoanelor cu deficiențe de auz; instalarea semafoarelor cu semnal sonor; protezarea oculară și dentară; cantine sociale, și multe altele.

“Proiectele sociale care sunt în prezent puse în aplicare în municipalitate la inițiativa socialiștilor, reprezintă pachetul minim care trebuie adoptat și care va activa la nivel de stat. Diferite categorii de persoane au nevoie de ajutor la nivelul întregii țări. Costul tuturor proiectelor sociale implementate în municipiu este de peste 800 de milioane de lei“, consideră Ion Ceban.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă