PSRM

17 septembrie 2018

Ion Ceban: În grădinițe se livrează cu întîrziere produsele alimentare și produse cu termen de valabilitate apropiat de expirare.

În 2017, în grădinițele din Chișinău au apărut probleme din cauza lispei de bucătari, dar și din cauza produselor necalitative cu care erau aprovizionate instituțiile de învățămînt. Fracțiunea Partidului Socialiștilor din consiliul municipal a încercat să soluționeze această problemă.

Atunci, la inițiativa socialiștilor, a fost aprobat un adaos de 50% la salariu pentru circa 2700 de angajați din grădinițe. Aceștia beneficiază de supliment din 1 septembrie 2017.

În 2018, fracțiunea socialiștilor a venit cu propunerea de a adăuga încă un supliment la această sumă, în valoare de 500 de lei lunar pentru aceași categorie de muncitori. Consiliul municipal a susținut inițiativa socialiștilor.

Pe 17 septembrie a anului curent, a avut loc ședința cu șefa direcției Generale Educație Tineret și Sport, Dna. Guțu Rodica și șeful interimar al Direcției Generale Comerț, Alimentație publică și Prestări servicii, Dl. Zambițchii Marcel privind problema lipsei de bucătari în instituțiile de învățămînt timpuriu, care au fost închise din 01 septembrie.

În timpul discuțiilor au fost depistate alte probleme, printre care livrarea întîrziată a produselor alimentare în grădinițe dar și livrarea produselor cu termen de valabilitate apropiat de expirare.

Liderul fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban a scris pe rețelele de socializare că acele metode propuse de fracțiune sunt temporare, așa cum problema dată este prerogativa parlamentului și a guvernului.

”Sînt mai multe proiecte sociale pe care le vom propune acum pentru depășirea situației”, a scris Ion Ceban.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă