PSRM

14 octombrie 2019

Ion Ceban deține poziția de lider incontestabil în sondaje

Cel mai mare număr de locuitori din Chișinău intenționează să voteze la viitoarele alegeri a primarului general al Chișinăului pentru candidatul PSRM, Ion Ceban. Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului de opinie publică prezentate astăzi, 14 octombrie.

Conform rezultatelor, la alegerile viitoare, 41,8% dintre locuitorii din Chișinău deciși intenționează să voteze pentru Ion Ceban. Pe locul doi se află Andrei Năstase cu 33,8%. Pe al treilea se poziționează Dorin Chirtoacă cu 8,2%, urmat de Ruslan Codreanu care nu este înregistrat în cursă (6,5%), și Vladimir Cebotari (3,5%). Alți candidați obțin mai puțin de 2%.

În ceea ce privește repartizarea forțelor politice în Consiliul municipal, sondajul a arătat, de asemenea, că majoritatea locuitorilor din Chișinău intenționează să voteze pentru PSRM (aproape 30%). Pe locul doi se clasează blocul ACUM cu 22,7%. Urmează PL cu 3%, PDM cu 2,8%, Partidul Șor – 2,4%, PCRM – 2,3%.

Sondajul de opinie publică a fost realizat de compania CBS-AXA la solicitarea WatchDog cu finanțare din partea National Endowment for Democracy în perioada 5-13 octombrie. Studiul a implicat 431 de locuitori din Chișinău. Marja de eroare este de +/- 4,7%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă