PSRM

24 aprilie 2018

Ion Ceban: Capitala trebuie să-și recapete fața de altă dată

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM, la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței sale de presă, susținută în ziua de 24 Aprilie, despre concepția transformării Chișinăului într-un oraș al culturii, istoriei și a turismului.

Ion Ceban a remarcat că, o localitate care nu pune accent pe cultură și pe istoria sa, o localitate ce-și ignoră trecutul, nu poate avea nici prezent, nici viitor.

”Spre regret, pînă acum, acei care au condus Primăria capitalei au demonstrat o atitudine minimum sfidătoare și chiar criminală pe alocuri față de cultura și istoria bogată a orașului nostru. În special, în ultimul deceniu am asistat la distrugerea cu bună știință a monumentelor de arhitectură, care pentru oricare oraș sunt un motiv de mîndrie, dar și o atracție turistică”, a spus candidatul.

Astăzi, în Chișinău, situația monumentelor istorice este una deplorabilă, a remarcat Ion Ceban. De fapt, avem doar două categorii de monumente: 1) cele care au fost distruse, au dispărut pentru totdeauna, în locul lui fiind ridicate clădiri moderne; 2) cele care încă mai sunt, dar nimeni nu are grijă de ele.

Imediat după preluarea funcției de Primar, Ion Ceban va dispune efectuarea unei ample evaluări a stării monumentelor istorice, a monumentelor de arhitectură din capitală. Va fi propus un nou registru al acestor monumente, dar și planuri concrete de restaurare, reabilitare a fiecărui monument istoric. O atenție deosebită va fi acordată restaurării și reconstrucției tuturor străzilor și clădirilor istorice ale Chișinăului vechi. ”Capitala trebuie să-și recapete fața de altă dată!”, a remarcat candidatul.

El a menționat că, împreună cu echipa sa abordează lucrurile în complex. Potrivit celor spuse, candidatul PSRM, își propune drept scop crearea de zone turistice culturale și de divertisment, a rutelor turistice, a festivalurilor tematice și a evenimentelor festive, ce ar prezenta interes și pentru locuitorii capitalei, dar și pentru turiști.

Cu același scop, va fi acordat suport pentru concursurile internaționale de cîntece și dans. Iar, pentru a atinge un efect maxim, candidatul și echipa sa, îți propun promovarea activă a brandului „Chișinău” pe arena regională și internațională. În acest scop vor fi organizate un șir de iarmaroace, cu participarea reprezentanților diferitor regiuni, diferitor bresle, va fi elaborat un program special pentru crearea zonelor de agrement turistice.

Spre final, Ion Ceban, a declarat că, Chișinăul poate deveni un oraș al culturii, istoriei și turismului. ”Împreună cu echipa mea, ne angajăm să realizăm acest obiectiv. Fiți siguri că vom reuși!”, a menționat candidatul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă