PSRM

20 aprilie 2018

Ion Ceban: capitala trebuie să fie deschisă pentru business

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM, la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă, susținută, în ziua de 20 Aprilie, despre cum este predispusă echipa sa să transforme Chișinăul într-un oraș modern, care va corespunde cu adevărat statutului de capitală.

Ion Ceban, consideră că, la baza transformării Chișinăului într-un oraș modern se află economia, capitala trebuie să fie deschisă pentru business.

În special, echipa candidatului va depune efort pentru a deschide o nouă subzonă a FEZ „Expo-Business-Chișinău”, care și-a dovedit deja eficacitatea (peste 40 de rezidenți, investiții de peste 70 de milioane de dolari, peste 2 mii de angajați).

”De asemenea, vom ajuta la crearea de noi parcuri industriale (de exemplu – Tracom, 40 de rezidenți, aproximativ jumătate de miliard de lei investiții, peste 1.000 de muncitori)”, a spus, Ion Ceban.

El, a anunțat că, își propune drept scop să creeze un mecanism pentru punerea în aplicare a acordurilor de investiții între primărie și investitori strategici și să ofere sprijin administrativ proiectelor economice.

O altă direcţie prioritară în activitatea echipei lui Ion Ceban, va ţine de elaborarea şi implementarea unui mecanism de subvenționare a ratelor dobînzilor la împrumuturi pentru finanțarea proiectelor municipale.

În planurile candidatului, intră și crearea unei Agenții de dezvoltare a Chișinăului, care va fi responsabilă de elaborarea detaliată a planului strategic pentru dezvoltarea municipalității, dezvoltarea proiectelor de investiții și monitorizarea acestora, căutarea de investitori în Moldova și peste hotare.

Pînă în luna februarie 2019, echipa lui Ion Ceban, va  elabora ”Harta de investiții a Chișinăului”. Va fi prezentată o listă completă pentru parteneriatele public-privat și municipal-privat pentru întregul municipiu, inclusiv pentru suburbii. Investitorii trebuie să vadă tabloul general, situaţia în ansamblu pentru a se putea orienta mai bine şi a lua decizii optime.

”Punem un accent important pe atragerea investiţiilor, deoarece suntem ferm convinşi că fluxul de investiții și tehnologii va crea condiții pentru deschiderea de noi locuri de muncă, va atrage specialiști, va îmbunătăți imaginea Chişinăului în regiune și, prin urmare, va crește fluxul turistic, o altă sursă alternativă de venit pentru capitală”, a remarcat, Ion Ceban.

De asemenea, candidatul, a specificat că, pentru o dezvoltare armonioasă, Chişinăul trebuie să fie deschis atît pentru Vest, cît şi pentru Est, ”De aceea, eu și echipa mea suntem gata să preluăm cele mai avansate soluții din orașele din Vest și din Est”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă