PSRM

11 septembrie 2019

Ion Ceban, candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, a prezentat raportul de activitate

Astăzi, 11 septembrie, Ion Ceban a prezentat raportul de activitate în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în scuarul de la intrarea în parcul ”Valea Trandafirilor”. El a precizat că reamenajarea parcului, dar și reconstrucția havuzului a fost posibilă la inițiativa fracțiunii PSRM în CMC, care a inițiat acest proiect în 2017.
Ion Ceban a declarat că una dintre prioritățile fracțiunii pe care a condus-o mai mulți ani a fost reabilitarea infrastructurii parcurilor, scuarurilor și curților.

”Cînd am vorbit anul trecut despre 150 de terenuri de joacă pentru copii, cineva zicea că este un obiectiv imposibil de realizat într-un an de zile. Acest obiectiv a fost îndeplinit. Astăzi sînt 250 de terenuri de joacă. 190 deja sînt finalizate, alte 60 se află în proces de amenajare.

Am publicat adresele pe site-ul ionceban.md. De asemenea, am zis că vom construi stadioane noi în cartiere și pentru prima dată, de la independență încoace, 10 stadioane au fost construite în toate sectoarele orașului, în mai puțin de un an, iar 150 de terenuri de sport au fost amenajate în curțile blocurilor.”, a menționat Ion Ceban.

Candidatul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău a precizat că, în toată perioada mandatului de consilier, deși a fost în opoziție, a reușit împreună cu fracțiunea să impună pe ordinea de zi a consiliului municipal o agendă în care să se regăsească cele mai prioritare probleme ale orașului și oamenilor.

”Am avut trei priorități de bază: reparația căilor de acces, a bordurilor și a acoperișurilor. Toate proiectele sunt în desfășurare. Vă invit să accesați site-ul ionceban.md, acolo am plasat raportul integral de activitate.”, a spus Ion Ceban.

El a subliniat că a fost inițiat și programul municipal de reamenajare a zonelor verzi. A fost încheiată prima etapă a lucrărilor în parcul ”Alunelul”, unde au fost reparate capital aleile pietonale pe o suprafață de 7.800 m.p., toaleta publică și asigurată infrastructura de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. În cadrul celei de-a doua etape vor fi amenajate scena, iluminatului artistic și havuzul. În parcul ”Valea Trandafirilor” a fost reconstruit havuzul ”muzical”, reparate aleile și a fost restabilit iluminatul. Pe malul lacului din strada Albișoara, dar și pe strada Maria Drăgan au apărut, în premieră, scuaruri amenajate pentru confortul orășenilor. Au fost reamenajate și scuarurile ”Mezon”, ”Codreanca” și altele. În toate au fost reparate capital aleile și căile de acces, restabilit iluminatul și instalate bănci.

La inițiativa fracțiunii conduse de Ion Ceban a fost majorat cu aproximativ 10 la sută volumul ajutoarelor sociale pentru diferite categorii de beneficiari. 8.000 de copii din familii social-vulnerabile primesc ajutor material unic de 700 lei pentru pregătirea către noul an de studii. Familiile nevoiașe beneficiază de ajutor material unic de pînă la 4.000 lei per copil. A fost introdus ajutorul material de 700 de lei lunar familiilor cu 3 și mai mulți copii la grădiniță. În premieră, a fost introdusă și indemnizația unică de 2.000 lei la nașterea celui de-al treilea copil și mai mult, iar pentru familiile social-vulnerabile, începînd cu nașterea primului copil. 77 de mii de persoane primesc anual abonament sau compensații pentru călătoria în transportul public, inclusiv 6710 cadre didactice și 748 de medici de familie și asistenți medicali. Pentru 2.975 educatori a fost stabilit un adaos de 500 de lei la salariul de bază. După lichidarea Fondului de Susținere Socială a Populației din municipiu, prin alt instrumentar, dar și prin instituirea serviciului social de suport monetar familiilor/persoanelor defavorizate și programul de sprijin al familiei a fost acordat ajutor material pentru 30.700 de persoane.

”Responsabilitatea pentru angajamentele asumate este principala calitate a unui funcționar, a unui politician și eu răspund pentru cuvintele mele. Eu fac tot posibilul ca tot ceea ce planificăm, dar și relația pe care o avem cu locuitorii municipiului Chișinău să fie credibilă și cu rezultate. Eu cred că multe lucruri ne-au reușit, dar mai avem de muncit. Nu a fost deloc ușor atunci cînd am discutat aceste proiecte cu toți colegii, dar am reușit să îi convingem să mergem pe agenda pe care ne-am propus-o noi. Am făcut multe în funcția de consilier. În calitate de primar voi face totul.”, a conchis Ion Ceban.
Raportul de activitate al candidatului pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, poate fi accesat pe site-ul www.ionceban.md.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă