PSRM

07 mai 2018

Ion Ceban a vorbit despre soluții pentru îmbunătățirea situației medicilor

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă, susținută în ziua de 7 Mai, despre soluțiile care urmează a fi implementate de către echipa sa, pentru îmbunătățirea situației medicilor și a personalului medical din capitală.

”Calitatea serviciilor medicale, dar și condițiile în care activează medicii sunt indicatori direcți ai calității vieții în general în orice țară, în orice oraș. De aceea, pentru mine și pentru echipa mea, acest domeniu va fi unul prioritar”, a spus Ion Ceban.

El a remarcat că, în primul rînd, va fi creată o comisie care să desfășoare o amplă inventariere în toate instituțiile medicale din raza municipiului Chișinău. Această inventariere este necesară pentru a avea o imagine clară ce acțiuni trebuiesc întreprinse, în primul rînd, pentru a îmbunătăți situația din aceste instituții.

”Noi ne propunem să asigurăm o transparență maximă a acestui proces, astfel încît fiecare cetățean să cunoască despre necesitățile reale ale fiecărei instituții medicale și să poată urmări cîți bani, ce utilaj, ce mobilier, cînd și cui i s-a dat”, a spus candidatul.

Ion Ceban a menționat că inteționează să depună tot efortul pentru a soluționa problema asigurării medicilor cu locuințe și salarii decente. De asemenea, candidatul a vorbit despre posibilitățile care există și cum intenționează să realizeze acest lucru.

Mai mult de atît, în calitate de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, intenționează să formeze un consiliu al medicilor, care va lua în dezbatere cele mai grave probleme din domeniu.

Cei mai dotați studenți- viitori medici, vor primi burse din partea Primarului general de Chișinău. Candidatul își propune îmbunătățirea condițiilor de trai în cămine, dar și a condițiilor de studii.

Ion Ceban intenționează să vină cu un demers oficial către Legislativ și Executiv ca tinerii specialiști din medicină să fie scutiți de orice impozit și taxă în primii trei ani de muncă.

Candidatul a menționat că, a vorbit doar despre o parte din soluțiile sale pentru îmbunătățirea situației din domeniul medical. Un set de măsuri pentru soluționarea acestor probleme este inclus în programul său electoral.

”Acționînd în vederea îmbunătățirii situației medicilor și a situației în instituțiile medicale, noi obținem un efect major – condiții mult mai bune pentru cetățeni, pentru pacienți, un acces mult mai larg și servicii mult mai calitative de care vor beneficia oamenii. Și aceasta e cel mai important lucru”, a conchis Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă