PSRM

04 mai 2018

Ion Ceban a vorbit despre presupunerile pentru îmbunătăţirea situaţiei elevilor, copiilor şi personalului din instituţiile preşcolare şi şcolare

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM, la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă, susținută la data de 4 Mai, despre inițiativele echipei socialiștilor, pentru a îmbunătăți situația copiilor și a personalului din instituțiile preșcolare și școlare din capitală.

Ion Ceban a reaminti că, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău a folosit toate pîrghiile pe care le-a avut la dispoziţie pentru a îmbunătăţi situaţia copiilor și personalului din instituțiile preșcolare și școlare. Datorită implicării socialiștilor, de la 1 septembrie 2017, a fost stabilit un adaos la salariu pentru astfel de categorii de angajaţi ca bucătari, ajutori de bucătari, dădace, personalul medical etc. Acest adaos a fost alocat pentru 2 700 de angajaţi.

”De asemenea, noi am fost acei care permanent am atras atenţie asupra gravelor abateri ce au ţinut de alimentarea copiilor în şcoli şi grădiniţe. Aceste fapte ce şi-au găsit ulterior confirmarea şi prin schemele scoase la iveală de ofiţerii anticorupţie”, a remarcat candidatul.

Potrivit celor spuse, consilierii socialiști au făcut tot posibilul pentru a asigura, locuri în grădinițe, lucrări de reparaţie şi renovare a şcolilor şi instituţiilor preşcolare, motivarea suplimentară a personalului şi cadrelor didactice, etc. Multe din eforturile depuse au dat rezultatul scontat, altele – au fost blocate de factorii de decizie municipali, iar cea de-a treia categorie îşi aşteaptă soluţionarea.

Ion Ceban a vorbit despre acţiuni la implementarea cărora vor purcede neîntîrziat după victoria la alegeri. În primul rînd, majorarea adausului la salariu pentru lucrătorii din grădiniţe, subvenţionarea plăţilor pentru călătoria cu transportul public pentru personalul şcolilor şi a grădiniţelor, grădiniţă gratis pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii, asigurarea transparenţei totală în procesul de înscriere a copiilor la grădiniţe, reparaţia capitală şi curentă a circa 80 de grădiniţe.

Prioritar pentru echipa candidatului rămîne a fi construcția terenurilor pentru copii.”Obiectivul pe care l-am stabilit este construcţia a 150 noi terenuri pentru copii, dar şi crearea de orăşele pentru copii în fiecare sector al capitalei”, a anunțat Ion Ceban.

El a remarcat că, echipa sa, va acorda o atenţie deosebită problemei copiilor fără supraveghere. Vor fi întreprinse măsuri concrete pentru a garanta siguranța elevilor.

Ion Ceban a confirmat că echipa sa are o agendă clară, pentru soluționarea problemelor menționate şi cu siguranţă implementarea ei va da efecte benefice.

”Acum a venit timpul ca la conducerea Primăriei să ajungă oameni cu viziuni, cu voinţă şi cu dorinţă de a schimba lucrurile. Toate aceste calităţi noi le avem, de aceea mesajul nostru pentru chişinăuieni este: Aţi răbdat suficient! A venit timpul să trăiţi mai bine şi noi ştim cum să facem ca acest vis să devină realitate!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă