PSRM

10 mai 2018

Ion Ceban a vorbit despre măsurile de susținere a familiilor tinere

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă susținută în ziua de 10 mai, despre măsurile de susținere a familiilor tinere, care sunt stipulate în oferta sa electorală.
Ion Ceban a subliniat că, familia este celula de bază a societăţii şi, fără susţinerea şi dezvoltarea institutului familiei, o societate nu are viitor. El a adus exemplul președintelui Moldovei, Igor Dodon și a acțiunilor întreprinse de acesta în direcția dată, remarcînd că susţinerea tinerilor familii ocupă un loc aparte în oferta sa electorală şi va fi o prioritate pe durata mandatului de Primar general al Chișinăului.

Candidatul a anunțat că, după accederea în funcție urmează să implementeze cele două programe pentru susținerea familiilor tinere: ”Locuințe accesibile” și ”Casa mea”. La moment, programul ”Locuințe accesibile” pentru tinere familii se definitivează de către Partidul Socialiștilor, care este discutat mai bine de un an, au loc dezbateri, se fac calcule, se studiază experiența internațională. În varianta finală, proiectul va fi prezentat pînă la sfîrșitul anului 2018.

”Programul municipal „Casa mea”, pe care îl voi propune, prevede alocarea terenurilor pentru construcția locuințelor, îndeosebi în suburbiile capitalei. Astfel, vom obţine în paralel şi alt efect – diminuarea fenomenului de depopulare a satelor ce fac parte din componenţa municipiului Chişinău”, a spus Ion Ceban.
O categorie de tinere familii aparte care va beneficia de o atenţie sporită din partea candidatului şi a echipei sale vor fi familiile formate din tineri orfani sau unul dintre membrii căreia este orfan. Acestor familii li se vor acorda locuinţe sociale, iar în acest scop se intenţionează redeschiderea căminelor de la Botanica.

Echipa candidatului își propune să elaboreze un Registru al tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Acestor tineri li se va comunica în mod prioritar despre apariţia funcţiilor vacante în subdiviziunile sau în întreprinderile municipale şi tot în mod prioritar ei vor fi angajaţi în cîmpul muncii. O altă direcţie în care Ceban intenţionează să acţioneze, va fi stabilirea unei bune colaborări cu agenţii economici ce activează în raza municipiului Chişinău și le va propune acestora să comunice despre toate funcţiile vacante ce vor apărea.
Ion Ceban a anunțat că, aflîndu-se la conducerea primăriei, va acorda o atenţie deosebită tinerilor familii aflate la moment peste hotare, dar care vor dori să revină acasă. Va fi lansat un program municipal special, destinat anume acestei categorii.
Candidatul a asigurat că echipa sa va susține familiile la nașterea copiilor. El a reamintit că la inițitiva PSRM, la nașterea celui de-al treile copil se alocă deja cîte 2000 de lei. ”În 2018 – începutul anului 2019, vom implementa un program pentru alocarea a cîte 2000 de lei pentru nașterea copilului în familii social-vulnerabile, începînd cu primul”, a spus Ion Ceban.
În concluzie, candidatul a remarcat că oferta sa electorală inlcude o abordare mai complexă pentru susținerea familiilor tinere. Mai multe soluții vor fi prezentate imediat după accederea candidatului în funcția de primar general al municipiului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă