PSRM

20 mai 2016

Ion Ceban a relatat despre noi cazuri de repartizare abuzivă a terenurilor funciare de către CMC şi l-a felicitat pe Chirtoacă cu ocazia nunţii

Consilierii municipali din partea Partidului Socialiştilor au organizat, astăzi, o conferinţă de presă pe terenul amplasat între ambasadele Ucrainei şi a Qatarului, teren ce face parte din parcul Valea Morilor. Ieri acest teritoriu a fost înstrăinat prin voturile consilierilor municipali din fracţiunile PL, PPEM, PCRM, „Partidul Nostru”, PDM şi PLDM, după ce socialiştii au părăsit şedinţa CMC în semn de protest. 

Socialiştii au numit această decizie drept „un cadou de nuntă pentru Dorin Chirtoacă” din partea majorităţii formate ieri inopinat, în Consiliul Municipal. Potrivit preşedintelui fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal, Ion Ceban, chiar şi cea mai coruptă componenţă a CMC în persoana comuniştilor şi liberalilor nu a îndrăznit să privatizeze acest teren, dar ieri acest lucru s-a produs.

TPA_6380„Noi am avertizat că acest teren nu poate fi privatizat. El trebuie să-şi păstreze adevărata destinaţie, el serveşte în calitate de zonă de protecţie. În caz contrar, există riscul unei catastrofe ecologice. Dar, ieri, coaliţia formală sau neformală i-a făcut lui Chirtoacă iată aşa un cadou”, a spus Ceban.

TPA_6385Socialistul a menţionat că timp de 4 luni Consiliul Municipal a demonstrat că se poate de lucrat eficient şi transparent, dar imediat cum au început dezbaterile pe marginea chestiunilor funciare, în relaţiile dintre consilierii municipali dintr-odată, după cum afirmă ei înşişi, şi-a băgat „dracul coada”. „Socialiştii nu vor tolera manifestarea corupţiei în CMC şi vor face publice toate cazurile noi de acest gen”, a subliniat conducătorul fracţiunii PSRM.

Potrivit lui, pe terenul înstrăinat prin decizia de ieri, se planifică ridicarea unei noi construcţii, ceea ce este un lucru inadmisibil. Ceban i-a îndemnat pe consilierii municipali să repare “această prostie”, care a avut loc ieri, şi să anuleze votarea pe decizia aceasta şi multe alte decizii, care vor avea un impact negativ asupra oraşului şi a locuitorilor lui.

În altă ordine de idei, Ion Ceban a spus că fracţiunea PSRM din CMC a pregătit pentru tînărul însurăţel Dorin Chirtoacă trei cărţi-surprize, pe care le va aduce luni la şedinţa Primăriei. Tot luni, socialiştii vor prezenta propria viziune asupra agendei de lucru a noii şedinţe a CMC. În final, Ceban l-a felicitat pe Chirtoacă cu ocazia nunţii şi i-a dorit să plece cît mai repede în concediul de îngrijire a copilului ca să vadă din propria experienţă cum e să te plimbi pe trotuarele avariate cu căruciorul  sau să încerci să-l înscrii pe copil la grădiniţă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă