PSRM

11 octombrie 2019

Ion Ceban a prezentat programul de reamenajare a spațiilor verzi din Chișinău

Astăzi, 11 octombrie, candidatul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău a prezentat viziunea sa și a echipei sale privind reabilitarea și amenajarea parcurilor, scuarurilor, aleilor și tuturor spațiilor verzi din capitală.

Ion Ceban a prezentat imagini video impresionante cum vor arăta zonele verzi ale capitalei.

Pe timpuri Chișinăul era considerat unul dintre cele mai verzi orașe. Din cauza că autoritățile au acordat puțină atenție spațiilor verzi, ele nu arată așa cum ne dorim cu toții. E nevoie de voință politică, angajament, responsabilitate și bani pentru a schimba lucrurile și noi asta vom face. Chișinăul își va recăpăta faima de oraș verde, iar asta va fi cartea de vizită a capitalei.”, a precizat Ion Ceban.

Suprafața totală a zonelor verzi din Chișinău este de aproape 3.000 de hectare. În Chişinău sunt 6 parcuri, dar şi mai multe grădini publice, parcuri-păduri, scuaruri și fîşii forestiere, care necesită a fi reabilitate.

Parcurile și scuarurile sunt cele mai dragi locuri pentru mine și familia mea. Sunt locurile unde îmi petrec cea mai mare parte a timpului liber. Probabil că și pentru toți chișinăuienii sunt unele dintre cele mai preferate locuri pentru odihnă. Noi am demonstrat că lucrurile se pot schimba și am demarat reabilitarea spațiilor verzi. Doar într-un an a fost reamenajat parcul ”Valea Trandafirilor” și acel havuz minunat, ”Valea Morilor”, parcul ”Alunelul”, scuarul ”Mezon”, cel de la Mircea cel Bătrîn 29, dar și construite, în premieră, scuaruri pe strada Maria Drăgan și pe strada Albișoara.”, a precizat Ion Ceban.

Programul de reamenajare a spațiilor verzi prevede proiecte concrete pentru parcuri, scuaruri, fîşii forestiere de pe bulevarde şi de pe marginea străzilor.  Candidatul a menționat că își propune dublarea sumei care va fi alocată pentru reabilitarea şi amenajarea spațiilor verzi care va începe de la 150 milioane lei anual.

În mod prioritar ne propunem să finalizăm lucrările de amenajare a parcului ”Alunelul”, unde va apărea și un havuz frumos, parcul ”La Izvor”, Parcul Buiucani, Parcul Rîșcani, aleea Mircea cel Bătrîn și altele. Îmi doresc ca zonele verzi să locurile unde locuitorii și oaspeții capitalei de toate vîrstele să se simtă confortabil în toate anotimpurile. Zonele verzi vor fi frumoase și confortabile pentru copii, adulți, oameni în etate, cei cu nevoi speciale, dar și pentru cei care practică sportul Avem un plan foarte concert pentru realizarea acestor proiecte. Avem viziune, voință şi inteligență să-i dăm Chișinăului o nouă viață.”, a conchis Ion Ceban.

Candidatul a adăugat că urmează a fi inițiate și parteneriate public-private pentru reabilitarea zonelor verzi, în special este vorba despre albia rîului Bîc, dar și Parcul Buiucani.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă