PSRM

04 octombrie 2019

Ion Ceban a prezentat programul de izolare termică a blocurilor din Chișinău

Azi, 4 octombrie, candidatul pentru funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, a prezentat viziunea sa și a echipei sale privind termoizolarea blocurilor locative din Chișinău. Concepția a fost prezentată în imagini video inedite cu blocurile locative după executarea lucrărilor.

Ion Ceban a precizat că în Chişinău sunt 3712 blocuri locative, dintre care 1545 se află în gestiunea întreprinderilor municipale specializate, iar marea majoritate a acestor blocuri nu sunt izolate termic.

Fondul locativ se află astăzi într-o stare dezastruoasă. Mai ales blocurile construite acum 30-40 de ani la care, spre mare regret, nu s-au făcut nici reparații capitale și nici termoizolare. Sunt intervenții haotice, dar acestea sunt individuale și chiar dacă sunt făcute din bună intenție, ele strică din imaginea fondului locativ. Noi vrem și vom face acest lucru centralizat din bani publici și vom atrage fonduri externe. ”, a precizat Ion Ceban.

Ion Ceban a anunțat că programul pe care îl propune prevede izolarea termică a 100 de blocuri anual, respectiv, 400 de blocuri în patru ani de mandat. Pentru implementarea acestui proiect vor fi alocate aproximativ 200 de milioane de lei anual.

Este un început. În patru ani procesul de izolare termică a blocurilor locative în Chișinău va fi pornit din plin și, în opinia noastră, în ceilalți patru ani numărul de blocuri izolate termic, cel puțin, se va dubla. Așa vom soluționa problema, care pînă acum a fost ignorată. Dacă mergem pe această cale vom putea economisi bani pentru agentul termic, aspectul blocurilor locative va fi mai frumos și, cel mai important, orașul va începe să-și recapete aspectul arhitectural deosebit. ”, a conchis Ion Ceban.

Candidatul a adăugat că, în procesul de elaborare a proiectului, a studiat experiența altor orașe în acest sens și a consultat experții în domeniu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă