PSRM

09 februarie 2017

Ion Ceban a criticat proiectul bugetului municipal pentru anul 2017

Astăzi, 9 februarie, consilierii municipali din CMC au dezbătut proiectul bugetului municipiului în prima lectură, elaborat de Direcţia generală finanţe a capitalei.

Reprezentantul fracţiunii PSRM în Consiliul municipal, Ion Ceban, a criticat documentul prezentat. În primul rînd a subliniat că, deşi reprezentanții PSRM în CMC au solicitat ca proiectul să fie prezentat conform legislației în vigoare, în luna august 2016, acesta a fost discutat abia astăzi, în prima lectură.

“Discutăm bugetul  în prima lectură. Slab pregătit. Cu întîrziere. Fără priorități clare și indicatori cantitativi. Principiile bugetare nu sunt luate în calcul. Acum au loc dezbateri. Primarul, ca întotdeauna, nu este prezent”,  a scris Ion Ceban pe pagina unei reţele de socializare.

„Cînd au avut loc audierile publice? Nu prima dată vorbim despre acest lucru. S-a promis că vor avea loc la 10 ianuarie, dar nu sa întîmplat „, a declarat Ion Ceban.

Totodată, conducătorul fracțiunii municipale a PSRM, a declarat că pe an ce trece, bugetul municipal este elaborat cu încălcarea principiilor de bază ale bugetului iar modificările acestuia sunt realizate la cererea primarului general.

În acest sens, Ion Ceban a precizat că socialiştii vor insista asupra anulării competenței primarului general de a modifica bugetul municipal.

Conform proiectului, veniturile bugetului municipal pentru anul 2017 sunt de 3.277.979 lei, cheltuieli – 3.672.972 lei și un deficit de 395 milioane lei. Acest deficit se planifică a fi acoperit din contul vînzărilor de active şi a creditelor externe.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă