PSRM

05 aprilie 2017

Ion Ceban a confirmat că primarul Chișinăului va demisiona până la sfârșitul anului

„Eu pot garanta că până la sfârșitul anului, va avea loc un referendum privind demisia primarului de Chișinău iar Dorin Chirtoacă va demisiona“, – a declarat președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, răspunzând la întrebările jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă organizată pe data de 5 aprilie.

Potrivit lui, acest lucru va fi făcut prin intermediul Consiliului Municipal, prin instanța de judecată sau prin alte mijloace, dar procesul de demitere a lui Chirtoacă va fi dus până la final :

”Am discutat această problemă astăzi la Președenție. Eu pot garanta că până la sfârșitul anului 2017 referendumul cu privire la demisia primarului capitalei va avea loc iar Dorin Chirtoacă va demisiona”, – a subliniat Ceban.

Întrebarea  jurnaliștilor a fost cauzată de decizia instanței de judecată, care la 3 aprilie a respins inițiativa socialiștilor de a organiza un referendum privind demisia lui Chirtoacă. Decizia Judecătoriei Buiucani poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, grupul de inițiativă privind demisia lui Dorin Chirtoacă a fost creat în acest an pe data de 25 martie. Pe 27 martie, grupul de inițiativă s-a adresat în instanța de judecată cu o solicitare de înregistrare a unui referendum local privind demisia primarului de Chișinău.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a susținut inițiativa socialiștilor. Șeful statului a solicitat instanțelor că atunci când vor lua o decizie cu privire la înregistrarea  grupului de inițiativă să se ghideze literei legii, mai degrabă decât intereselor personale sau de grup.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă