PSRM

28 februarie 2020

Întrebare pentru P. Michalko: Pe timpul lui Plahotniuc aveam democrație, pe timpul lui Dodon – nu?

(Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

Noi, desigur, împărtășim indignarea ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, precum că, în Moldova nu persistă pe deplin democrația.

Pe timpul lui Filat, Ghimpu, Plahotniuc democrația exista , iar  în timpul lui Dodon s-a evaporat cu desăvîrșire! Cu toate astea, avem multe motive pentru ca ambasadorul UE să se simtă mîndru și împlinit.

Iată-le:

  1. Avem marșuri Gay. Dînșii vor să înlocuiască noțiunile: „mama” și „ tată” cu „părinte 1” și „părinte 2”.  Marșul e  sponsorizat de UE, participanții tradiționali sunt Maia Sandu, Grigore Petrenco și chiar și ambasadorul UE! În Polonia ambasadorii nu se alătură marșului Gay, la noi- stau în fruntea coloanei!
  2. Avem „marșurile Unioniștilor”.Nimic deosebit. Ei pur și simplu doresc lichidarea statului Republica Moldova. Sponsorizate de România și conduse de penalii de lux Dorin Chirtoacă și Iurie Chirinciuc. În UE, pentru așa ceva, sunt pedepsiți cu închisoarea, la noi- sunt avansați în parlament și chiar guvern!
  3. La noi există și „marșurile oligarhilor”. Plahotniuc a mărșăluit la 9 iunie 2019, Șhor la 20 februarie 2020. Ideea acestor inși e simplă ca bună ziua: cetățenii lucrează, oligarhii cîștigă! Se zvonește că,  următorul marș va fi condus chiar de Usatîi, cel mai probabil, pe 8 martie.

În UE – așa ceva nu este, la noi- e permis.

Acum, cine-i mai democratic- noi ori UE?

Avînd în vedere cele expuse mai sus, ambasadorul este obligat:

  1. să-și revizuiască poziția;
  2. să recunoască Moldova ca țară cu „democrație europeană avansată”;
  3. să dea bani.
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă