PSRM

20 iunie 2022

Inițiativă PSRM: Mai multe facilități pentru întreprinderile care angajează persoane aproape de vârsta de pensionare

Termenul de subvenționare de către stat a angajatorilor care iau la muncă persoane aproape de pensionare va fi extins până la un an. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Parlament de deputații PSRM.

Inițiativa propune extinderea acestui termen de la 6 la 12 luni pentru angajatorii care semnează contract pe o perioadă nedeterminată cu șomerii, care în termen egal sau mai mic de 5 ani vor dobândi statutul de pensionar pentru limită de vârstă, direcționați de către subdiviziunea teritorială a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Subvenționarea va cuprinde plăți lunare în sumă egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent.

”Extinderea termenului de subvenționare va încuraja angajarea pentru o durată nedeterminată a persoanelor care într-o perioadă scurtă vor dobândi dreptul la pensie pentru limită de vârstă”, menționează autorii.
Potrivit celor mai recente date prezentate de ANOFM, din numărul total de persoane înregistrate în căutarea unui loc de muncă, 22,9% au constituit persoanele cu vârsta de 55-63 de ani (7731 persoane). Totodată, în primele patru luni ale anului 2022, au fost înregistrați 9803 șomeri noi, printre care 1916 persoane au vârsta cuprinsă între 55-63 ani.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă