PSRM

12 aprilie 2022

Inițiativa BCS cu privire la alocarea suportului de 1000 de lei de Paște pensionarilor a fost prezentată pentru dezbateri în Parlament

Bătrânii și persoanele care primesc alocații sociale al căror venituri lunare nu depășesc suma de 4000 de lei ar putea primi de Paște un suport financiar unic de 1000 de lei. Aceasta se va întâmpla dacă proiectul de lege elaborat de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va fi susținut și de deputații PAS.

Potrivit inițiativei BCS, publicată pe pagina oficială a Parlamentului, se propune acordarea suportului financiar unic în sumă de 1000 lei de două ori pe an, cu prilejul sărbătorilor de Paște și a Zilei Internaționale a Persoanelor în etate.

Autorii menționează că, potrivit datelor oficiale, în prezent sunt înregistrate 561195 de persoane al căror pensii nu depășește 4000 de lei după indexare și majorare. Totodată, în țară sunt înregistrați 73307 de beneficiari de alocații sociale de stat suma cărora nu depășește 4000 de lei, cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.

Autorii atrag atenția că în condițiile în care prețurile și tarifele au înregistrat creșteri de zeci de ori, se ”impune intervenția statului în scopul susținerii cetățenilor Republicii Moldova cu ajutor financiar care ar permite asigurarea acestora cu cel puțin strictul necesar”.

”Situația de criză economică cu care actualmente se confruntă Republica Moldova sporește tendențios vulnerabilitatea cetățenilor cu venituri mici să facă față majorării prețurilor pentru întreținere.

Printre persoanele cu un grad de vulnerabilitate economică sporită se află beneficiarii de pensii și alocații sociale”, menționează deputații BCS.

https://www.parlament.md/ProcesulLegislativ/Proiectedeactelegislative/tabid/61/LegislativId/5949/language/ro-RO/Default.aspx

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă