PSRM

24 ianuarie 2018

Încă un sondaj de opinie a confirmat că Igor Dodon continuă să fie lider în ratingul de încredere al cetățenilor

De mai mult de un an de la preluarea mandatului, Igor Dodon continuă să ocupe cu încredere poziția de lider în ratingul politicienilor, în care cetățenii țării noastre au cea mai mare încredere.

Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui alt sondaj de opinie, care a fost prezentat astăzi la Chișinău. Potrivit acestuia, 52,9% dintre respondenți au declarat că au cea mai mare încredere în președinte. Pe locul doi, cu o marjă mare se situează Maia Sandu – 19,3%. Pe al treilea – Pavel Filip cu 4,5%, ceea ce este de aproape 12 ori mai puțin decât indicatorul de încredere acordat președintelui.

Screenshot_99

Și președinția are parte de un rating de încredere stabil înalt. Astfel, Instituția Prezidențială a primit 51,6% din încrederea cetățenilor și a crescut în ultimele câteva luni, după ce s-a stabilit pe locul al doilea, după biserica care ocupă locul întâi. Reamintim că, în timpul conducerii lui Nicolae Timofti, președinția era pe ultimul loc în ratingul de încredere în instituțiile statului.

23-768x445

Studiul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova în perioada 2 – 18 ianuarie 2018. Au participat 1783 respondenți din 91 de localități ale țării. Eroarea studiului este de +/- 2,4%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă