PSRM

23 mai 2019

În Chișinău va fi elaborat un concept unic pentru gherete și se va întocmi o listă a străzilor unde vor fi instalate

În Chișinău va fi prezentat pentru discuții un concept unic pentru gherete și va fi întocmită o listă cu numele străzilor unde vor fi instalate. Desprea aceasta au discutat reprezentanții direcției primăriei capitalei, împreună cu agenții economici și consilierii municipali ai fracțiunii Partidului Socialiștilor, în cadrul audienței privind problema gheretelor.

Liderul fracțiunii PSRM și organizatorul audienței, Dinari Cojocaru, a menționat că peste două săptămîni va avea loc o altă audiență cu privire la gherete.

“Vom prezenta lista străzilor unde va fi posibilă comercializarea florilor și a ziarelor. În plus, va fi elaborată o formulă pentru calcularea numărului necesar de gherete din oraș. După ce se va ști cît de multe gherete trebuie să fie instalate în capitală, vom organiza o licitație cu participarea agenților economici, iar mai apoi ei vor putea să-și desfășoare activitatea în conformitate cu regulamentul”, a spus Cojocaru.

De asemenea, liderul fracțiunii a comunicat celor prezenți că, la 5 iunie, reprezentanții Direcției generale de arhitectură, urbanism și relații funciare vor prezenta un concept unic al gheretelor, care vor fi instalate în Chișinău în locul celor existente.

Consilierul PSRM, Alexandr Odințov, a amintit agenților economici că consiliul municipal a aprobat regulamentul, în care este publicat, unde și ce se poate de comercializat de către agenții economici în gherete.

„Consiliul municipal trebuie să aprobe un plan pentru amplasarea gheretelor în municipiu în conformitate cu normele stabilite. Pe baza acestor reguli, trebuie să fie instalate gheretele. Trebuie să existe un design pentru gherete, avînd în vedere zonele parcului, partea istorică a orașului și restul orașului”, a spus Odințov.

Potrivit datelor Direcției generale de arhitectură, urbanism și relații funciare, în prezent, în municipiul Chișinău sunt 3963 de gherete.

Următoarea audiență este planificată pentru 5 iunie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă