PSRM

02 iunie 2018

În Chișinău a sosit Secretarul General al Uniunii Interparlamentare

În ziua de 2 iunie în Republica Moldova a venit cu o vizită Secretarul General al Uniunii Interparlamentare (UIP), Martin Chungong. La aeroport, domnul Martin Chungong a fost întîlnit de către președintele grupului Național UIP, președintele Partidului Socialiștilor din RM, șeful fracțiunii PSRM în Parlamentul Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

Scopul vizitei a Secretarului general al UIP în Chișinău este de a face schimb de opinii referitor la cooperarea Parlamentului RM cu UIP, promovarea democrației și a drepturilor omului, analiza rolului Parlamentului în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), examinarea posibilităților de acordare a asistenței tehnice necesare și a programelor de consolidare a capacităților, bunele practici ale diplomației parlamentare în promovarea dialogului politic și consolidarea păcii.

În timpul vizitei în Moldova, Secretarul general al Uniunii Interparlamentare, Martin Chungong, va avea întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Președintele Parlamentului RM, Adrian Candu, președintele grupului Național UIP, Zinaida Greceanîi și alți oficiali ai RM.

Vizita secretarului general al UIP în Chișinău se va prelungi pînă în ziua de 5 iunie.

TPA_4462UIP a fost fondată în anul 1889. Este o organizație internațională a parlamentelor statelor suverane și reprezintă un forum parlamentar pentru pace, cooperare între popoare și democrație.

În prezent, la UIP sunt afiliate parlamente din 178 state, cu statut de membru, precum și 12 membri cu statut de asociat (printre care Parlamentul European, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Interparlamentară a CSI).

Republica Moldova este membru al Uniunii Interparlamentare din 1992.

În fruntea Grupului Național UIP este președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Zinaida Greceanîi. În componența grupului Național UIP face parte încă un președintel al fracțiunii parlamentare PSRM – deputatul Vlad Batrîncea.

La cea de-a 138-a Adunare UIP(24-28 martie 2018) Zinaida Greceanîi a fost aleasă membrul Biroului a femeilor parlamentare a UIP, iar Vlad Batrîncea – membru al Biroului Permantent pentru democrație și drepturile omului UIP.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă