PSRM

18 decembrie 2020

Imediat după învestire în funcție, Maia Sandu trebuie să decidă dacă vor fi sau nu declanșate alegerile anticipate, a declarat Zinaida Greceanîi

Imediat după învestirea în funcție, președintele țării Maia Sandu trebuie să decidă dacă vor fi sau nu declanșate alegerile parlamentare anticipate, a declarat speakerul Zinaida Greceanîi, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

”După 01 februarie, când Parlamentul revine în sesiunea de primăvară-vară vom discuta acest subiect, dar până atunci președintele ales trebuie să ia decizia ca Parlamentul să fie dizolvat”, a declarat președintele Legislativului.
Zinaida Greceanîi a amintit că PSRM a inițiat dialogul cu privire la elaborarea unei foi de parcurs de dizolvare a

Parlamentului și declanșare a alegerilor anticipate, dar până în prezent nicio formațiune de dreapta din Parlament nu a venit cu o reacție.

”PSRM vorbește de mult timp că acest Parlament trebuie dizolvat. Eu în calitate de președinte al Legislativului, la fel, am spus că acest Parlament trebuie dizolvat pentru că nu mai reprezintă votul cetățenilor. Au apărut unele partide care în genere nu au participat la alegeri. Să mergem în anticipate și să ne judece poporul, dar trebuie să respectăm procedurile legale”, a declarat șeful Legislativului.

Președintele Parlamentului a reiterat că până la alegerile anticipate Moldova trebuie să aibă un Guvern cu drepturi depline și nu unul aflat în demisie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă