PSRM

03 octombrie 2023

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó

Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, întreprinde o vizită de lucru de o zi în capitala Ungariei, Budapesta.

În cadrul vizitei, Igor Dodon a avut o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó. Părțile au discutat cele mai actuale subiecte de pe agenda relațiilor de colaborare dintre statele noastre. La întrevedere a participat deputatul BCS, Adrian Albu.

În cadrul dialogului, Igor Dodon a menționat, că Ungaria este un partener important al Republicii Moldova, inclusiv în sfera comerțului. “Apreciez mult faptul că Ungaria, fiind membră a Uniunii Europene, își menține cu fermitate pozițiile în chestiuni de principiu”, a remarcat secretarul executiv al PSRM.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat, că interesele naționale ale țărilor noastre coincid în multe privințe, inclusiv în ceea ce privește păstrarea și protejarea valorilor noastre tradiționale și, în special, a familiei.

Igor Dodon și-a exprimat convingerea că Moldova și Ungaria au un potențial imens de cooperare care urmează a fi descoperit și valorificat la justa valoare, în beneficiul țărilor și a popoarelor noastre.

În urma întrevederii, Peter Szijjártó, a scris pe pagina sa de pe o rețeaua de socializare că „Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este bunul nostru prieten, care crede în importanța suveranității politicii externe, a păstrării valorilor istorice, a identității naționale, a modelului de familie tradițională.

Relațiile noastre bilaterale s-au dezvoltat productiv în timpul mandatului său, Moldova a putut conta întotdeauna pe sprijinul Ungariei și, cu siguranță, așa va fi și în viitor”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă