PSRM

05 iulie 2021

Igor Dodon: Vom continua să insistăm asupra creșterii salariilor lucrătorilor medicali

Președintele PSRM Igor Dodon a avut o întrevedere cu colectivul Spitalului Clinic Municipal ”Sfânta Treime”. În cadrul întâlnirii au fost discutate problemele existente în sistemul de sănătate. Igor Dodon a mulțumit personalului medical pentru eforturile și profesionalismul de care au dat dovadă în lupta contra pandemiei de COVID-19.

Totodată, el a reiterat că socialiștii mereu au acordat o atenție sporită dezvoltării sistemului medical din țara noastră, iar anul 2020, prin decret prezidențial, a fost declarat Anul Lucrătorului Medical. În cursul acestuia mai mulți medici și asistenți medicali au fost apreciați cu înalte distincții de stat, au fost majorate salariile medicilor cu 60 la sută, au fost renovate și dotate mai multe spitale raionale.

Igor Dodon a subliniat că echipa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor are elaborat un program economic de dezvoltare a țării în care sistemului de sănătate îi este rezervat un loc aparte.

”Vom insista în continuare pe majorarea salariilor lucrătorilor medicali – inițial cu cel puțin 40%. Vom crea un sistem de indemnizații și de susținere a tinerilor specialiști. Vom stopa practica de reducere a paturilor în spitale. Fiecare localitate trebuie să aibă cel puțin o farmacie și un lucrător medical”, a menționat liderul PSRM.

Pe finalul întrevederii Igor Dodon a îndemnat angajații instituției să susțină Blocul Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile din 11 iulie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă