PSRM

22 aprilie 2020

Igor Dodon: Autoritățile vor elabora un program de acțiune pentru ieșire din criză: 27 aprilie, 15 mai și 1 iunie

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a prezidat ședința ordinară a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

În cursul briefing-ului, Igor Dodon a menționat faptul că autoritățile elaborează un program care va specifica foarte clar etapele de ieșire din criză: 1 etapă pe data de 27 aprilie, 15 mai, 1 iunie. În urma evaluării situației, care va avea loc odată la două săptămîni, se va observa dinamica. Dacă vom avea o dinamică pozitivă – vor fi scoase unele restricții, dacă va fi cu tendință negativă, vom fi nevoiți să impunem din nou unele restricții.

Vineri, 24 aprilie, după ședința cu Primul Ministru și alte ministere implicate în lupta cu COVID-19, se va veni cu informații exacte privind sectoarele care vor reveni la activitatea normală, începînd cu 27 aprilie.

De asemenea, șeful statului a informat cetățenii că a decis să desfășor mai multe întrevederi cu asociațiile oamenilor de afaceri pentru a discuta ce măsuri vor fi întreprinse după ridicarea stării de urgență. Totodată, Igor Dodon se va deplasa și în raioanele țării pentru a discuta cu agricultorii care, de asemenea, se află într-o situație precară din cauza secetei.

Rreședintele a reiterat faptul că așa cum s-a decis anterior, în prezent are loc testarea masivă în focare, iar numărul de teste prelevate va crește semnificativ. La moment, Republica Moldova are în stoc peste 100 mii de teste.

Pe final, Igor Dodon a venit cu un apel către cetățeni să fie și în continuare precauți, chiar dacă va fi permisă reluarea unor activități. El a menționat că perioada dificilă încă nu a trecut.

Potrivit informației Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost depistate 164 cazuri noi din 696 de teste prelevate. Dintre care 5 cazuri sunt de import (1 din Polonia și 4 din Federația Rusă) și 159 cu transmitere locală.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă