PSRM

11 decembrie 2020

Igor Dodon: Terenul Stadionului Republican trebuie să rămână în proprietatea statului

Președintele Igor Dodon susține că terenul Stadionului Republican din Chișinău trebuie să rămână în proprietatea statului. Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că legea prin care acest teren a fost vândut SUA a fost aprobată în 2018 cu grave încălcări ale Constituției.

Șeful statului a amintit că acest document a fost promulgat de președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională l-a suspendat temporar din funcție. Ulterior, Comisia de la Veneția a stabilit că această suspendare din funcție a președintelui nu este legală.

Igor Dodon a declarat că le-a propus partenerilor americani să aleagă alt teren, de exemplu unul situat pe strada Vasile Lupu.

”Trebuie să avem relații bune cu partenerii americani, dar ar fi bine ca acest teren să rămână în proprietatea statului”, a spus Dodon.

Totodată, președintele a criticat starea în care se află acum terenul fostului Stadion Republican.

”Este o rușine ce se întâmplă acum pe acest teren. Trebuie să facem regulă. Acolo noi putem face ceva de interes public”, a declarat șeful statului.

Deputații PSRM au sesizat Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității Legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros SUA a Stadionului Republican, votată de guvernarea democrată în 2018. La 3 decembrie, Parlamentul a votat, în ansamblu, un proiect de lege înaintat de deputații PSRM prin care a fost abrogată Legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a acestui complexul sportiv Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Astfel, Stadionul Republican urma să revină în proprietatea publică a statului. Ulterior, la solicitarea deputaților PAS și PPDA, Curtea Constituțională a suspendat executarea acestei legi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă