PSRM

01 octombrie 2021

Igor Dodon: Convenția de la Istanbul este o amenințare pentru tradițiile spirituale multiseculare ale poporului nostru

Partidul de la guvernare al Maiei Sandu a luat decizia de a ratifica în regim de urgență controversata Convenție de la Istanbul, la care au renunțat mai multe țări, inclusiv țări membre ale UE. Despre acest fapt a declarat Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

„Pe parcursul mandatului meu de președinte al țării, am blocat ratificarea Convenției de la Istanbul, fiindcă sunt ferm convins că acest document este o amenințare pentru tradițiile spirituale multiseculare ale poporului nostru bazate pe ortodoxism, pentru moralitatea publică și pentru valorile familiale, pentru educația tinerei generații în spiritul moralității și respectului față de părinți.

Spre regret, actuala guvernare, în pofida voinței și stărilor de spirit ale majorității populației din țara noastră, inclusiv a propriilor alegători, a decis să dea încă o lovitură credinței ortodoxe, moralității publice și valorilor tradiționale ale poporului nostru.

Țin să amintesc faptul că două țări care fac parte din Consiliul Europei – Rusia și Azerbaidjan, au refuzat să semneze Convenția de la Istanbul. Alte câteva țări, precum Marea Britanie, Ungaria, Lituania, Letonia, Ucraina, Bulgaria, Cehia, Slovacia – refuză să ratifice acest document, iar Turcia a anunțat despre retragerea din Convenția de la Istanbul.

Fac apel către întreaga societate moldovenească să se consolideze în lupta pentru valorile tradiționale ale poporului nostru, pentru familie și demnitatea umană”, a a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă