PSRM

19 noiembrie 2021

Igor Dodon spune că Maia Sandu a capturat statul, mai ceva ca și Plahotniuc

„Maia Sandu a capturat statul, mai ceva ca și Plahotniuc”. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, într-un interviu pentru Oficial.md. Dodon l-a acuzat pe actualul președinte al țării de imixtiune în treburile instituțiilor statului, lucru care este interzis prin lege.

„Eu, când eram președinte, nu mi-am permis niciun sfert din ingerințele în treburile instituțiilor statului pe care și le permite actualul președinte Maia Sandu. Recent, un fost premier de dreapta (p.r. ex-premierul R.Moldova, Ion Sturza), cu o reputație foarte proastă, a declarat că astăzi Maia Sandu este și președinte, și parlamentar, și prim-ministru, și ministru de Externe, și ministru al Justiției. Deci, acel ex-premier recunoaște că astăzi Maia Sandu a capturat statul, mai ceva ca Plahotniuc. El a uitat să adauge că Maia Sandu azi este și Procuror General și dă indicații directe cine și cum să fie arestat. Despre asta a anunțat chiar Stoianoglo, după o ședință a Consiliului Suprem de Securitate. Și culmea este că tot Maia Sandu spune că ea nu e responsabilă de situația din țară și nu poate face nimic concret pentru cetățeni”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că anterior și mai mulți experți au acuzat-o pe Maia Sandu de imixtiune în Justiție.

 

Guvernul Gavrilița a devenit un sinonim al cuvântului „criză”, spune Dodon

În Republica Moldova nu a mai existat un Guvern, care să dezamăgească atât de repede, cum s-a întâmplat în cazul cabinetului de miniștri condus de Natalia Gavrilița. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, pentru Oficial.md. Făcând o analiză a activității Guvernului PAS, Dodon a spus că acesta a devenit un sinonim al cuvântului „criză”.

„Este un antirecord rușinos că numai în 100 de zile acest Guvern Gavrilița a devenit sinonim cu criza economică, pandemică, energetică, socială. În general, guvernarea PAS, de la președinte de țară, la majoritate parlamentară și Guvern, a înregistrat un fiasco politic și economic total. Problema însă nu e doar că în 100 de zile au guvernat atât de prost, dar că nu acceptă să audă vocea oamenilor, îi tratează cu aroganță și nu au absolut niciun plan pentru a redresa situația în țară. Ei nu pot avea un plan pentru că sunt complet desprinși de realitate. Dacă asculți raportul Guvernului pentru primele 100 de zile, ai senzația că trăiești oriunde numai nu în Moldova. Guvernanții parcă se află undeva în cosmos și aberează triumfal de acolo”, a declarat Igor Dodon.

 

Este un caz unic în R.Moldova, când un partid care preia guvernarea, cade în sondaje după 100 de zile

Situația în țară este mult mai gravă, decât ceea ce ne-a arătat recent un sondaj realizat de IMAS. Oamenii se confruntă cu tot mai multe probleme sociale acute, iar guvernarea nu are soluții pentru a le rezolva. Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat rezultatele Barometrului socio-politic, noiembrie 2021, realizat de compania IMAS.

„Mult timp această situație critică nu poate continua. Sau guvernarea PAS începe să ridice salariile și pensiile, cum a promis, sau oamenii vor căuta să scape de această guvernare iresponsabilă, care nu este capabilă să vină cu soluții reale pentru problemele pe care tot ea le-a provocat”, a declarat Igor Dodon, într-un interviu pentru Oficial.md.

Totodată, președintele socialiștilor spune că este un caz unic în Republica Moldova, când un partid care preia guvernarea, cade în sondaje după 100 de zile atât de tare.

„Acum guvernarea PAS trebuie să coboare de pe baricade, să se apuce serios de treabă, să comunice constructiv cu opoziția, care are și soluții, și experiența necesară, pe care suntem gata să o împărtășim, deoarece cetățenii trebuie salvați. Dacă însă guvernarea PAS va fi la fel de rigidă și va demonstra aroganță, ea probabil va recurge la ceea ce știe mai bine – la represalii politice și alte show-uri și abuzuri, pentru a unge ochii cetățenilor, doar că abuzurile acestea mai târziu vor avea efectul de bumerang exact ca în cazul lui Plahotniuc”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că potrivit ultimului sondaj realizat de IMAS, 62% din populație au declarat că sunt dezamăgiți de activitatea Guvernului Gavrilița. Totodată, studiul arată că intenția de vot pentru PAS, din iunie 2021 până în noiembrie 2021, a scăzut cu aproape 8 puncte procentuale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă