PSRM

16 martie 2020

Igor Dodon: Solicit Guvernului să facă demers către Parlament pentru a fi instituită starea de urgență

Șeful statului, Igor Dodon, i-a cerut Guvernului să facă un demers către Parlament pentru a fi instituită starea de urgență în toată țara. Despre aceasta președintele a anunțat în adresarea sa către națiune.

„Este necesar să luăm această măsură pentru ca instituțiile statului să poată acționa cît de rapid posibil, să nu aibă impedimente birocratice, iar în cazul în care ne vom confrunta cu o creștere alarmantă de cazuri în anumite zone, să putem lua imediat măsurile impuse privind izolarea focarelor. Îi asigur însă pe toți cetățenii că măsurile luate vor fi comunicate și explicate detaliat, așa încît să se poată adapta cît mai bine la ele”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit legii, starea de urgență se declară la propunerea Preşedintelui Republicii Moldova sau a Guvernului. Durata stării de urgenţă nu va depăşi 60 de zile. În funcţie de evoluţia situaţiei, Preşedintele Republicii Moldova sau Guvernul poate solicita Parlamentului prelungirea sau reducerea duratei stării de urgenţă, precum şi extinderea sau restrîngerea ariei de acţiune a acesteia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă