PSRM

11 noiembrie 2016

Igor Dodon: Sînt convins că vom obţine o victorie definitivă!

Igor Dodon, candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, a făcut un bilanţ al acestei campanii electorale. Domnia sa a transmis un mesaj de mulţumire tuturor celor care l-au susţinut în primul tur al alegerilor şi sînt alături şi în turul doi.

“Sînt onorat de această susţinere şi sînt convins că împreună vom obţine o victorie definitivă în această duminică, pe 13 noiembrie”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit candidatului socialist, în decursul întregii campanii electorale, PSRM a desfăşurat peste 10 000 de întîlniri electorale în toată ţara la care au participat peste 400 000 de cetăţeni. Primul tur al alegerilor a demonstrat că cetăţenii doresc o schimbare şi un candidat al opoziţiei de stînga, care nu face şi nu a făcut parte din conducerea oligarhică de la 2009 încoace.

“Tot ce trebuie pentru victoria finală e să ne mobilizăm încă o dată, toţi alegătorii noştri, şi atunci izbînda va fi asigurată. Şi, cu acest prilej, le mulţumesc liderilor celorlalte partide de stînga pentru că şi-au încurajat alegătorii să voteze pentru candidatura mea. Dacă toţi alegătorii de pe stînga vor ieşi la votare, mă refer aici mai ales la membrii Partidulului Comuniştilor şi ai Partidului Nostru, atunci victoria noastră în aceste alegeri va fi covîrşitoare, mult peste 60%”, a subliniat Igor Dodon.

Totodată, candidatul la portofoliul prezidenţial a atras atenţia asupra pericolului privind pierderea statalităţii Republicii Moldova şi izbucnirii unui război civil.

“În aceste zile, Traian Băsescu a declarat că Maia Sandu a promis Departamentului de Stat că va face Unirea cu România. Iată şi confirmarea că Maia Sandu este o unionistă convinsă, care vrea să lichideze statul Republica Moldova. Acesta e scopul adevărat şi camuflat al Maiei Sandu, care a jurat credinţă intereselor României. Iar Plahotniuc i-a promis Victoriei Nuland că o va face pe Maia Sandu preşedinte. S-au unit unioniştii, oligarhii împotriva acestui stat. Sîntem în pericol real de a pierde statalitatea în 2018. Sîntem în pericol ca Maia Sandu să provoace izbucnirea unui război civil pe teritoriul ţării noastre”, a estimat Dodon.

Candidatul socialist a îndemnat cetăţenii să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune politică. Igor Dodon a chemat pe toţi susţinătorii forţelor de stînga şi centru să se consolideze şi mobilizeze asupra valorilor comune: statalitate moldovenească, protejarea valorilor creştine, neutralitate, relaţii de prietenie cu Rusia, identitate moldovenească, economie puternică, protecţie socială, lupta cu oligarhia, ordine în societate, declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Igor Dodon a amintit şi de motivaţia care l-a făcut să se înscrie în cursa prezidenţială:

“Eu în Moldova m-am născut, aici mi-am creat familia, aici voi trăi în continuare şi îmi voi creşte copiii şi nepoţii. Nu vreau ca să se transforme într-un judeţ al altei regiuni sau altei ţări. Eu îmi doresc o Moldovă independentă, integră, paşnică, modernă, luminoasă. Pentru asta voi munci în calitate de preşedinte. Am motivaţie puternică să fiu un preşedinte al tuturor! Haideţi să punem capăt acestei guvernări oligarhice şi să începem o nouă filă din istoria acestei ţări”.

Igor Dodon şi-a exprimat convingerea că va asigura o viaţă mai bună pentru toţi concetăţenii şi pentru viitorul Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă